Ursus semnează un acord cu Enery pentru achiziție directă de energie electrică

Ursus semnează un acord cu Enery pentru achiziție directă de energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2023

Ursus Breweries. cel mai mare producător de bere din România, a semnat un acord cu grupul austriac Enery pentru achiziție directă de energie electrică (virtual power purchase agreement – VPPA) pe mai mulți ani, care asigură energie regenerabilă pentru producția fabricilor de bere în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ursus Breweries, parte a grupului Asahi, va prelua producția de energie de la un parc fotovoltaic nou-construit, cu o capacitate de peste 50 MWp, situat în România. 

Asahi Europe & International este filiala internațională a Asahi Group Holdings, o companie globală de băuturi și produse alimentare listată la Bursa de Valori din Tokyo, Japonia. În Europa grupul administrează 19 unități de producție în 8 țări. În România, grupul deține patru fabrici de bere, la Timișoara, Brașov, Buzău și Cluj-Napoca.

Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood.

Unilever speră să vândă mai multă înghețată în Europa dar este îngrijorat de temperaturile extreme CITEȘTE ȘI Unilever speră să vândă mai multă înghețată în Europa dar este îngrijorat de temperaturile extreme

În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Enery este un furnizor de energie verde care generează în prezent peste 200 GWh de energie electrică operând o capacitate de 280 MW. Planurile companiei includ proiecte în curs de dezvoltare în valoare de peste 7 GW.

Enery Power Holding, cu sediul în Viena, are operațiuni în Cehia, Slovacia și Bulgaria, producând aproape 200 GWh de energie electrică pentru aproape 60.000 de gospodării.

viewscnt
Afla mai multe despre
michał mrowiec
ursus breweries