Vast Resources se așteaptă să treacă pe profit, după creșterea producției la mina Băița Plai. Acțiunile urcă cu 160%

Vast Resources se așteaptă să treacă pe profit, după creșterea producției la mina Băița Plai. Acțiunile urcă cu 160%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 feb 2023

Compania britanică Vast Resources, proprietarul minei polimetalice Băița Plai, din județul Bihor, estimează că va trece pe profit după prima jumătate a anului, pe fondul creșterii producției și a livrărilor. Acțiunile companiei au crescut cu 160% pe bursa de la Londra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restructurarea operațiunilor miniere, în iulie anul trecut, a dus la creșterea capacității lunare de producție la Băița și a permis companiei să livreze una până la două încărcături comerciale pe lună în trimestrul al patrulea.

“Tendința de creștere a cantității și a calității de la o lună la alta continuă în primul trimestru din 2023 și sprijină obiectivul companiei pentru primul semestru al anului calendaristic, de a se îndrepta spre o capacitate nominală de 14.000 de tone pe lună și spre profitabilitate”, potrivit companiei.

DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește

Vast Resources deține în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava, în prezent aflată în perioadă de îngrijire și întreținere. Compania caută noi creditori pentru finanțarea extinderii proiectului și reluarea producției.

Acțiunile Vast Resources s-au apreciat cu peste 160% pe piața AIM a bursei de la Londra în urma informațiilor marți, până la prețul de 0,78 pence (0,96 dolari).

Compania britanică a raportat venituri de 1,93 milioane de dolari în semestrul fiscal încheiat pe 31 octombrie, cu 69% mai mari comparativ cu venituri de 1,14 milioane de dolari în aceeași perioadă din 2021.

Pierderile s-au redus cu 18% în intervalul menționat, de la 7,32 milioane de dolari la 6,78 milioane de dolari.

Pe lângă operațiunile din România, Vast Resources deține o participație indirectă de 24,5% dintr-un proiect minier în Tadjikistan și poartă discuții privind un acord de exploatare în regim joint-venture la o mină de diamante din Zimbabwe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
baita plai
mina polimetalica baita plai
vast resources
crestere productie baita plai
mina manaila
repornire mina manaila