VIDEO Ora de Profit.ro: Ministrul Energiei anunță - Centralele de apartament nu vor fi interzise. Va fi însă o taxă

VIDEO Ora de Profit.ro: Ministrul Energiei anunță - Centralele de apartament nu vor fi interzise. Va fi însă o taxă
scris 8 aug 2021

Centralele de apartament nu vor fi interzise. Mesajul a fost transmis de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la emisiunea ”Ora de Profit.ro”, difuzată la Prima TV și moderată de Adriana Nedelea.

Emisiunea Ora de Profit.ro este difuzată în fiecare duminică, de la ora 12, la Prima TV.

"Nu se vorbește și nu se ia în discuție la nivelul Comisiei Europene - și nici noi, la nivelul ministerului, și nici al Guvernului - de interzicere a centralelor de apartament. Evident, centralele de apartament de generație nouă, în condensare, care au emisii reduse, sunt de preferat centralelor vechi, care emit mult mai mult CO2 decât cele noi. Nu vorbim de interzicerea centralelor, se vorbește de principiu de taxarea combustibilului. Adică, ori că-l produc într-o centrală de apartament, ori că-l produc în centrală de cartier sau în acele centrale de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, va fi o taxă de emisie de CO2 pe combustibilul pe care-l vor produce. Deci nu se pune problema ca să nu mai putem folosi centralele de apartament", a explicat ministrul.

EXCLUSIV DOCUMENT Scumpirea galopantă a energiei, studiu de caz: unei fabrici de confecții metalice cu un consum lunar de 160 MWh i-a fost dublat prețul în jumătate de an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Scumpirea galopantă a energiei, studiu de caz: unei fabrici de confecții metalice cu un consum lunar de 160 MWh i-a fost dublat prețul în jumătate de an

VIDEO Ora de Profit.ro: Ministrul Energiei anunță - Centralele de apartament nu vor fi interzise. Va fi însă o taxă

Profit.ro a anunțat în luna iunie că proiectul de lege care interzice debranșările de la sistemele centralizate de încălzire de tip RADET în arealele declarate de primării ca fiind zone unitare de încălzire prin astfel de sisteme, dar reduce și TVA pe căldura și apa caldă livrate populației de la 19% la 5%, adoptat inițial în urmă cu 3 ani, dar trimis după aceea la reexaminare de către președintele Klaus Iohannis, a fost readoptat cu modificări de către plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, și va merge acum pentru promulgare la președinte.

Ce se va întâmpla cu centralele termice de apartament poate fi văzut AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
centrale de apartament