Zeci de tancuri petroliere așteaptă să treacă prin strâmtoarea Bosfor

Zeci de tancuri petroliere așteaptă să treacă prin strâmtoarea Bosfor
scris 23 ian 2019

Tancurile petroliere care exportă petrol brut din Kazahstan și Rusia de la porturile de la Marea Neagră se confruntă cu întârzieri atunci când trec prin strâmtorile din Turcia, ceea ce amână livrarea a zeci de milioane de barili de țiței către rafinăriile din Marea Mediterană și dincolo, informează Bloomberg.

Aceste cozi prelungite pentru a trece prin strâmtorile Bosfor și Dardanele sunt cauzate de modificările introduse în luna septembrie care cer ca mai multe nave să fie escortate de remorchere, potrivit firmei Tribeca Shipping. Aceasta estimează că, în prezent, tancuri petroliere conținând 39 milioane de barili de țiței sunt blocate în strâmtorile din Turcia. Vremea nefavorabilă a contribuit și ea la întârzieri, scrie Agerpres.

ANALIZĂ Ordonanța 114 transformă România în importator net de energie. Se anunță vremuri grele pentru producătorii autohtoni CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ordonanța 114 transformă România în importator net de energie. Se anunță vremuri grele pentru producătorii autohtoni

Potrivit Tribeca Shipping, tancurile petroliere așteaptă în medie 13 zile pentru a trece prin strâmtorile Bosfor și Dardanele pentru a ieși din Marea Neagră, cea mai lungă perioadă de așteptare de după 2014 și aproape dublu față de perioada normală de așteptare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tancuri petroliere
bosfor