CONFIRMARE Nou jucător: Francezii de la Biocodex deschid la București prima sucursală din sud-estul Europei

CONFIRMARE Nou jucător: Francezii de la Biocodex deschid la București prima sucursală din sud-estul Europei

Platforma industrială Biocodex din Paris

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Compania farmaceutică Biocodex, cu sediul la Paris și venituri globale de peste 400 milioane euro, a deschis o sucursală în România, prima din sud-estul Europei, după cum a anunțat Profit.ro în luna ianuarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Reprezentanța Biocodex va funcționa într-un spațiu închiriat deja în clădirea de birouri Floreasca Lake Offices din București.

Uber lansează un nou serviciu în București CITEȘTE ȘI Uber lansează un nou serviciu în București

Sediul central Biocodex, situat în București, cuprinde o echipă de peste 60 de angajați români.

Compania farmaceutică, fondată în anul 1953, este specializată acum în probiotice (printre altele cu brandul Enterol), produse destinate igienii și sănătății femeilor, respectiv în tratamentul bolilor rare.

Biocodex are peste 1.600 de angajați, trei facilități industriale în Franța și Maroc, un centru de cercetare-dezvoltare (de asemenea în Franța) și 16 subsidiare, în special în Europa și America de Nord.

DECIZIE Românii vor putea cere despăgubiri dacă s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării CITEȘTE ȘI DECIZIE Românii vor putea cere despăgubiri dacă s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării

În 2021, compania – reprezentând un business de familie - a avut venituri de 418 milioane euro. Cea mai importantă piață pentru Biocodex este Franța, cu 42% din vânzări, în timp restul țărilor europene au contribuit împreună cu 28% la afacerile globale.

În ultimii ani, Biocodex a investit în mai multe startup-uri specializate în soluții inovative de sănătate și a preluat Laboratoarele IPRAD, un alt business francez din industria pharma, cu produse complementare privind sănătatea familiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
biocodex
romania