Producătorul Botox cumpără compania de medicină regenerativă LifeCell pentru 2,9 miliarde dolari

Producătorul Botox cumpără compania de medicină regenerativă LifeCell pentru 2,9 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2016

Grupul farmaceutic Allergan va achiziționa compania americană LifeCell, specializată în medicina regenerativă, în schimbul a 2,9 miliarde de dolari în numerar, a anunțat producătorul Botox. Aceasta este a 12-a tranzacție din 2016 pentru Allergan, după eșecul fuziunii-gigant cu Pfizer din prima parte a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

LifeCell, divizie a producătorului de aparatură medicală cu capital privat Acelity, creează țesuturi regenerative folosite în chirurgia plastică (reconstructivă și estetică). Preluarea companiei marchează debutul Allergan pe segmentul medicinii regenerative/

Acelity a plătit 1,7 miliarde de dolari pentru LifeCell în 2008.

Șeful Teva România a preluat și conducerea Actavis România CITEȘTE ȘI Șeful Teva România a preluat și conducerea Actavis România

Allergan este este la cea de a 12-a tranzacție din acest an. Printre cele mai importante acorduri se numără achiziția, pentru 1,7 miliarde de dolari, a Tobira Therapeutics, care dezvoltă un tratament experimental pentru ficatul gras (steatoza hepatică), precum și preluarea companiei Vitae, producătorul unui medicament pentru tratarea psoriazisului, de asemenea experimental.

Grupul înregistrat la Dublin, Irlanda, trebuia să fie preluat de Pfizer în cadrul unei tranzacții evaluate la 160 miliarde de dolari, însă acordul a fost abandonat în aprilie, din cauza unor schimbări legislative în SUA. Pfizer a plătit Allergan un comision de retragere de 150 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
allergan
lifecell
medicina regenerativa
botox