Veniturile Gilead Sciences au crescut cu 17% în trimestrul trei, susținute de vânzările de remdesivir

Veniturile Gilead Sciences au crescut cu 17% în trimestrul trei, susținute de vânzările de remdesivir
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Veniturile companiei farmaceutice americane Gilead Sciences au crescut cu 17% în trimestrul al treilea, fiind susținute de vânzările medicamentului antiviral remdesivir, primul și singurul tratament aprobat oficial de Statele Unite pentru tratarea pacienților spitalizați cu Covid-19, transmite Reuters.

Remdesivir a generat vânzări în valoare de 873 de milioane de dolari în trimestrul încheiat pe 30 septembrie, scrie News.ro.

Profit Health Forum - Anunț: Toate spitalele vor fi împărțite în zonă Covid și zonă non-Covid. În Parlament este pregătit cadru legislativ pentru consorțiile medicale CITEȘTE ȘI Profit Health Forum - Anunț: Toate spitalele vor fi împărțite în zonă Covid și zonă non-Covid. În Parlament este pregătit cadru legislativ pentru consorțiile medicale

Analiștii anticipau că Gilead va obține un profit chiar mai mare, de 960 de milioane de dolari,  potrivit datelor Refinitiv IBES.

Remdesivir, care este administrat intravenos, a fost aprobat de autoritățile americane de reglementare în domeniul sănătății săptămâna trecută. Medicamentul era însă disponibil pe piața americană încă din luna mai, sub o autorizație acordată pentru utilizarea de urgență pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
coronavirus
remdesivir
gilead