Acțiunile de pe Wall Street au închis la niveluri record, datorită datelor peste așteptări din economia SUA

Acțiunile de pe Wall Street au închis la niveluri record, datorită datelor peste așteptări din economia SUA
scris 16 apr 2021

Acțiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de joi la un nivel record, după rezultatele trimestriale solide raportate de companii și noi date privind economia americană, care arată o redresare a cheltuielilor de consum și a pieței muncii, transmite CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,9%, la un nivel record, de peste 34.000 de puncte. Indicele S&P 500 a crescut cu 1,1%, atingînd la rândul său un nivel record. Indicele Nasdaq Composite a avansat cu 1,3%, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Acțiunile companiilor de tehnologie și-au revenit, ca urmare a scăderii randamentelor obligațiunilor. Titlurile Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Alphabet au crescut fiecare cu peste 1%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,08 puncte procentuale, la sub 1,56%.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Datele oficiale au arătat o creștere a vânzărilor cu amănuntul de 9,8%, în luna martie.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Potrivit unui raport separat, înregistrările efectuate pentru prima oară pentru asigurare de șomaj au scăzut la cel mai redus nivel atins din martie 2020.

Departamentul Muncii a raportat 576.000 de solicitări noi pentru indemnizații pentru șomaj, în săptămâna încheiată pe 10 aprilie.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Analiștii intervievați de Dow Jones se așteptau la 710.000 de solicitări.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa