Acțiunile din Europa și Statele Unite au închis luni în creștere puternică, după o ușoară scădere a numărului de decese provocate de coronavirus

Acțiunile din Europa și Statele Unite au închis luni în creștere puternică, după o ușoară scădere a numărului de decese provocate de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Acțiunile din Europa și Statele Unite au încheiat tranzacțiile de luni în creștere puternică, după scăderea ușoară a numărului de decese zilnice provocate de coronavirus. În Europa, indicele german DAX a urcat cu peste 5%, în timp ce pe Wall Street principalii trei indici au avansat cu peste 6%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 5,8%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 4,61%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 4%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 3,99%, scrie News.ro.

Avansul indicelui londonez FTSE 100 a fost totuși limitat de amânarea unei întâlniri a reprezentanților OPEC și ai sunor state producătoare de petrol din afara organizașiei, între care Rusia, în cadrul așa-numitei OPEC+, referitoare la producția de petrol.

ULTIMA ORĂ Miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, a cumpărat în nume propriu Banca Română de Credite și Investiții de la Dorinel Umbrărescu și majorează capitalul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, a cumpărat în nume propriu Banca Română de Credite și Investiții de la Dorinel Umbrărescu și majorează capitalul

Știrea referitoare la spitalizarea, duminică, a premierului britanic Boris Johnson din cauza simptomelor persistente de COVID-19 a limitat la rândul ei creșterea. Între timp, Johnson a fost transferat luni la terapie intensivă din cauza înrăutățirii stării sale de sănătate.

Indicele pan-european STOXX 600 a încheiat tranzacțiile în creștere cu 3,73%.

Toate sectoarele au închis în teritoriu pozitiv, dar titlurile din sectorul turismului și călătoriilor, cele mai afectate de restricțiile de circulație, au urcat cu 8,2%, întrerupând declinul din ultimele trei zile, în timp ce acțiunile din industria auto au avansat cu 9,5%.

Italia, unde au avut loc cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului, a raportat cel mai mic număr de decese zilnice din ultimele două săptămâni. În Spania, numărul deceselor a scăzut pentru a patra zi consecutiv. Și în Franța a avut loc un declin al deceselor și al numărului de persoane internate la terapie intensivă.

În Germania, scăderea numărului deceselor a mărit speranțele în ridicarea în curând a unora dintre restricțiile adoptate pentru limitarea extinderii virusului.

Creșterea acțiunilor de pe Wall Street a fost determinată tot de scăderea numărului de decese în New York, unde sunt cele mai multe cazuri de infecții cu coronavirus din Statele Unite.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat luni că numărul spitalizărilor de bolnavi de COVID-19 a scăzut, iar numărul deceselor se aplatizează. Guvernatorul a îndemnat însă la prudență.

Chiar și așa, autoritățile se pregătesc pentru un vârf al numărului de decese în această săptămână.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut luni cu 5,85%, S&P 500 cu 5,59%, iar Nasdaq Composite cu 5,63%.

Toate cele 30 de componente ale indicelui Dow Jones au închis în creștere, în frunte cu acțiunile Boeing, care au avansat cu 17,54%.

Componenta bancară a indicelui S&P 500 a urcat cu 6,78%. Acțiunile Bank of America, Citigroup, Wells Fargo și JPMorgan au avansat cu 5,8% - 8,8%.

În pofida creșterii de luni, indicele S&P 500 este cu mai mult de 22% sub un maxim record atins la jumătatea lunii februarie.

Potrivit estimărilor, companiile membre ale indicelui S&P 500 vor intra într-o recesiune a profiturilor în 2020, cu scăderi în primele douî trimestre, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv, ca efect al dispariției cererii în sectoare precum transporturi aeriene, produse de lux și industriale. Așteptările pentru primul trimestru de un declin al profiturilor de 6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
actiuni
wall street