Acțiunile europene cresc, susținute de acordul politic din Spania care permite premierului Rajoy să formeze guvernul

Acțiunile europene cresc, susținute de acordul politic din Spania care permite premierului Rajoy să formeze guvernul
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Acțiunile europene sunt în creștere luni, susținute de avansul titlurilor din Spania, unde un acord politic convenit în weekend a pus capăt blocajului de formare a unui guvern conservator de către Mariano Rajoy, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,7%, toate componentele industriale având o evoluție pozitivă, scrie News.ro.

Creșterea este susținută de intensificarea activităților economice din zona euro, în octombrie, așa cum arată creșterea unui indice referitor la intențiile de achiziții ale managerilor din industrie și servicii, calculat de HIS Markit.

În cazul Germaniei, indicele Markit a urcat  la maximul ultimelor 33 de luni în cazul industriei și la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni în cazul serviciilor.

În Franța, indicele referitor la industrie a crescut la maximul ultimelor 10 ani, dar în sectorul serviciilor a avut loc o scădere la cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani, cei mai mulți au până 25 de ani CITEȘTE ȘI Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani, cei mai mulți au până 25 de ani

Indicele IBEX al bursei din Madrid este în creștere cu 1,41%, înregistrând cea mai bună performanță între principalii indici europeni. Mariano Rajoy și-a asigurat realegerea în funcția de premier, când socialiștii rivali nu s-au mai opus ca partidul său conservator să formeze un guvern minoritar.

Indicele portughez PSI 20 este în  urcare cu 0,5%, după ce agenția de rating DBRS a decis vineri să mențină ratingul investment grade al țării.

Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt este în creștere 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,77%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
mariano rajoy