Acțiunile Netflix scad cu 14% după ce compania a anunțat că nu și-a îndeplinit obiectivul de creștere pentru trimestrul al doilea

Acțiunile Netflix scad cu 14% după ce compania a anunțat că nu și-a îndeplinit obiectivul de creștere pentru trimestrul al doilea
scris 17 iul 2018

Netflix nu a reușit să adauge abonați noi la nivelul pe care-l anticipase, iar asta a dus la panică pe Wall Street, unde acțiunile companiei au scăzut brusc cu 14 procente.

Netflix are 6700.000 de abonați noi în america, în loc de 1,2 milioane cât anticipase. De asemenea, creșterea internațională este mai mică decât cea anticipată cu peste jumătate de milion de abonați.

Netflix a crescut și al doilea trimestru la un nivel foarte bun, însă faptul că cifrele pentru trimestrul al doilea nu au fost la nivelul prognozei, au atras vânzări masive ale acțiunilor companiei.

În primele ore după anunț, acțiunile Netflix au scăzut cu 14 procente. O acțiune valorează acum aproximativ 345 de dolari.

Netflix ar putea cheltui pe conținut anul acesta cu jumătate mai mult decât estimase inițial CITEȘTE ȘI Netflix ar putea cheltui pe conținut anul acesta cu jumătate mai mult decât estimase inițial

Pentru diferența semnificativă dintre creșterea reală și cea anticipată, Netflix dă vina pe mecanismul intern de prognosticare.

De altfel, nu este prima oară când Netflix are această problemă. Compania americană a greșit estimările de trei ori în ultimele 10 trimestre.

În același trimestru, Netflix a avut un profit de 384,3 milioane de dolari, o creștere masivă de la cele 65,6 milioane obținute în trimestrul anterior.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
netflix
actiuni
abonati