Acțiunile Samsung Electronics Co Ltd au ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Acțiunile Samsung Electronics Co Ltd au ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2016

Acțiunile Samsung Electronics Co Ltd au ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, după ce compania le-a cerut posesorilor de smarphone-uri Galaxy Note 7 să le închidă și să le înapoieze cât mai repede pentru a fi înlocuite, din cauza bateriilor care riscă să ia foc, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, compania pierduse, la 6.03 ora României, 14,2 miliarde de dolari din valoarea de piață, la Bursa de la Seul, după ce o serie de avertismente din partea autorităților și companiilor aeriene din toată lumea au alimentat temerile privind viitorul acestui dispozitiv considerat inițial vârful de gamă al companiei, scrie News.ro.

„La început, unii au spus că Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai bun smartphone din istorie, dar acum este posibil ca telefonul să fie considerat cel mai prost din istorie”, a avertizat analistul IVK Lee Seung-woo, estimând că vânzările vor fi slabe în al patrulea trimestru.

Acțiunile Samsung Electronics' au scăzut cu 6,3%, la 1.476.000 de woni (circa 1.330 de dolari) fiecare – cel mai mic nivel după 12 iulie. Mai mult, compania ar putea înregistra luni cea mai mare pierdere procentuală într-o singură zi din ultimii patru ani.

Cel mai mare proces colectiv din istoria Marii Britanii: MasterCard, dată în judecată pentru pagube de 16,5 miliarde euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare proces colectiv din istoria Marii Britanii: MasterCard, dată în judecată pentru pagube de 16,5 miliarde euro

Analiștii spun că rechemarea telefoanelor Galaxy Note 7, vândute cu circa 890 de dolari fiecare, ar putea lovi greu vânzările și riscă să aibă un impact de durată asupra imaginii companiei și asupra cotei pe care o deține aceasta pe piața smartphone-urilor.

La începutul lunii septembrie, Samsung a oprit vânzările telefoanelor Galaxy Note 7, urmând să recheme de pe piață 2,5 milioane de aparate din 10 țări, inclusiv din Coreea de Sud și SUA.

Unii analiști estimează că Samsung ar putea pierde cinci miliarde de woni (4,5 milioane de dolari) în urma rechemărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
lee seung-woo