Arabia Saudită și EAU promit 100 de milioane de dolari unui fond propus de Ivanka Trump

Arabia Saudită și EAU promit 100 de milioane de dolari unui fond propus de Ivanka Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2017

Fondul Femeilor Antreprenoare, un proiect propus de Ivanka Trump, fiica președintelui american, a obținut duminică, în a doua zi a primei vizite în străinătate a miliardarului republican, la o reuniune într-o sală de bal a Palatului Tuwaiq, în Arabia Saudită, angajamente de finanțare în valoare de 100 de milioane de dolari din partea Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite (EAU), în vederea ajutorării femeilor din orientul Mijlociu, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ivanka și-a prezentat această idee luna trecută, la Berlin.

Fondul care urmează să fie gestionat de către Banca Mondială (BM) și nu de către Ivanka Trump, vizează să le ofere femeilor antreprenoare un ajutor financiar sub formă de capital și acces la rețele și piețe financiare, un lucru despre care fiica președintelui afirmă că va fi important pentru femei, scrie News.ro.

Însă Arabia Saudită impune restricții dure drepturilor femeilor și participării lor la societate, inclusiv să șofeze sau în chestiuni financiare.

Înființarea unui astfel de fond, care solicită donații din partea unor asemenea țări și care este promovat de fiica lui Trump, una dintre consilierii săi apropiați, ar putea să conducă la acuzarea tatălui ei de ipocrizie și la o paralelă cu Clinton Foundation, pe care l-a denunțat pe când era candidat, comentează CNN.

Prima Fiică a vorbit duminică despre necesitatea unei transformări, la o masă rotundă pe tema emancipării economice a femeii, la care au luat parte 15 femei, majoritatea șefe de întreprinderi, cu poziții guvernamentale și antrepenoare saudite.

”Trăim într-un moment crucial în istorie pentru femei”, a declarat Ivanka trump. ”În lume, femeile continuă să atingă niveluri fără precedent ale drepturilor și libertăților. Astăzi voi sunteți avangarda egalității între sexe. Voi recunoașteți adevărul de necontestat că emanciparea femeilor este esențială stimulării transformării economice”, a subliniat ea.

Primăria face pasul înapoi și renunță temporar la banda unică pentru autobuze, constatând \ CITEȘTE ȘI Primăria face pasul înapoi și renunță temporar la banda unică pentru autobuze, constatând "puncte nevralgice". Ideea va fi reaplicată pe 17 iunie. Șoferii au acuzat mega-blocaje

”Cu toate acestea, în orice țară, inclusiv în Statele Unite, femeile și fetele se confruntă cu provocări care le împiedică să participe deplin și în mod semnificativ la toate părțile societății”, a adăugat Ivanka Trump, care purta un costum de marcă albastru.

Celelalte femei care participau la masa rotundă purtau haine tradiționale musulmane și aveau părul acoperit.

Donald Trump a atacat anul trecut Clinton Foundation, pe care a acuzat-o că a acceptat bani de la țări cu probleme în domeniul drepturilor omului, sugerând că acest lucru este contrar ajutorului pe care a fost creadă să-l acorde.

”Arabia Saudită și multe țări care au dat sume uriașe de bani Clinton Foundation vor femei ca sclave și omoară gay”, a scris Trump pe Facebook. ”Hillary trebuie să dea înapoi toți banii (primiți) de la asemenea țări!”.

În campania prezidențială, Trump a scris pe Twitter despre ceea ce a denunțat drept un acord "pay-for-play" cu țări care au făcut donații Clinton Foundation.

Casa Albă nu a răspuns imediat invitației de a comenta cu privire la aceste informații, scrie CNN.

Președintele BM Jim Yong Kim, care a spus că a auzit pentru prima oară despre Fondul Femeilor Antreprenoare atunci când i-a fost anunțat de Trump și cancelarul german Angela Merkel, a declarat că programul va progresa.

”Nu aveam nicio idee cât de repede avea să fie construit”acest fond, a declarat el, adăugând că BM va putea să anunțe la summitul G20 din iulie că a fost creat, cu djutorul unor donații din Statele Unite și alte țări, pentru o valoare totală de un miliard de dolari, în vederea emancipării economice a femeilor.

”Trebuie să spun că leadershipul Ivankăi a fost formidabil”, a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
ivanka trump
arabia saudita
eau
fondul femeilor antreprenoare