ASF precizează că nu a primit nicio cerere de autorizare pentru RCA din partea EximAsig

ASF precizează că nu a primit nicio cerere de autorizare pentru RCA din partea EximAsig
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat joi că nu a primit până acum nicio cerere de autorizare pentru piața asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) din partea EximAsig, companie de asigurări controlată de stat prin intermediul băncii cu capital de stat Eximbank și pe care unele patronate ale transportatorilor rutieri o vor intrată pe piața RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Precizarea ASF vine după ce, miercuri, patronatele UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI din transporturile rutiere au solicitat Guvernului și Parlamentului inițierea rapidă a procedurilor prin care EximAsig sã fie autorizatã de cãtre ASF sã emitã polițe RCA, scrie News.ro.

"ASF nu a primit până la această dată nicio cerere de autorizare pentru asigurări auto RCA din partea societății EximAsig, societate de asigurări deținută de banca cu capital de stat Eximbank. ASF încurajează intrarea pe piața RCA a unor noi societăți de asigurări, inclusiv EximAsig, în condițiile legii", a precizat ASF.

Anunțurile vin în condițiile în care pe piața RCA au rămas acum doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama și Uniqa.

Firma cu capital austriac Grawe, care își anunțase intrarea pe piața RCA în luna octombrie, nu a mai dat niciun semn că ar fi interesată să intre în piață într-o perioadă agitată, cu prețuri înghețate. de către guvern.

UniCredit a vândut o participație de control de 32,8% la divizia poloneză Bank Pekao, pentru 2,39 miliarde euro CITEȘTE ȘI UniCredit a vândut o participație de control de 32,8% la divizia poloneză Bank Pekao, pentru 2,39 miliarde euro

Guvernul a aprobat, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanță de Urgență care impune înghețarea prețurilor RCA pentru șase luni, prin fixarea unor prețuri maxime de către ASF.

Ordonanța de Urgență se aplică din 18 noiembrie.

Un raport publicat recent de Consiliul Concurenței, care a dat aviz pozitiv actului normativ privind plafonarea tarifelor RCA, arată că segmentul RCA "pare" să prezinte unele trăsături oligopoliste, întrucât primii șapte jucători activi controlează peste 90% din totalul subscrierilor începând cu iunie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximasig
asf