Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut pentru locuințe a depășit un milion de lei

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut pentru locuințe a depășit un milion de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2023

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuință de către o companie membră UNSAR a fost de peste 1,13 milioane lei (231.000 euro), ca urmare a producerii unui incendiu, arată Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2022, 82% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate de asigurătorii membri ai Uniunii în baza asigurărilor de locuințe au fost acordate tot pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în aceste cazuri se ridică la 11,5 milioane lei, în creștere cu 21% față de 2021. Acest top este completat de daune provocate de alte riscuri, cum ar fi: alunecări de teren (12%), avarii la instalațiile de apă (4%) și inundații ca fenomen natural (2%).

Windows 11 va primi un update major pe 26 septembrie CITEȘTE ȘI Windows 11 va primi un update major pe 26 septembrie

Potrivit sursei citate, 19 incendii afectează, în medie, în fiecare zi, locuințele din România, acestea rămânând în topul riscurilor care pun cel mai mult în pericol casele de locuit.

Înființată în 1994, UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
unsar