Comisia Europeană solicită României și altor cinci state UE să transpună integral Directiva privind asigurarea auto

Comisia Europeană solicită României și altor cinci state UE să transpună integral Directiva privind asigurarea auto
scris 14 nov 2024

Comisia Europeană a decis să trimită avize motivate Bulgariei, Spaniei, Letoniei, Maltei, Portugaliei și României pentru că nu au notificat Comisiei transpunerea integrală în legislația națională a Directivei modificate privind asigurarea auto.

Trimiterea unui aviz motivat reprezintă a doua etapă a procedurii de infringement.

Urmărește-ne și pe Google News
Zentiva își anunță oficial intenția de delistare de la BVB. Americanii pregătesc vânzarea CITEȘTE ȘI Zentiva își anunță oficial intenția de delistare de la BVB. Americanii pregătesc vânzarea

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, Directiva privind asigurarea auto urmărește să consolideze protecția victimelor accidentelor rutiere în întreaga UE. În acest scop, directiva modificată clarifică domeniul de aplicare al acestei protecții, facilitează controlul asigurării auto obligatorii și instituie un mecanism de despăgubire a victimelor în caz de insolvență a asiguratorului responsabil. De asemenea, directiva facilitează schimbarea asiguratorului pentru deținătorii de polițe prin asigurarea unui tratament egal și nediscriminatoriu al certificatelor privind istoricul daunelor, scrie Agerpres.

Termenul-limită pentru transpunerea directivei în dreptul intern a fost 23 decembrie 2023.

FOTO McDonald’s continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO McDonald’s continuă extinderea în România

La 25 ianuarie 2024, Comisia a trimis statelor membre în cauză o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu au comunicat Comisiei transpunerea integrală a directivei. Întrucât nu a primit un răspuns satisfăcător, Comisia a decis să emită avize motivate adresate Bulgariei, Spaniei, Letoniei, Maltei, Portugaliei și României.

Aceste state au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde și a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare auto
comisia europeana