Eversheds a primit de la ASF contractul pentru reprezentare juridică în procedura de faliment a Carpatica Asig

Eversheds a primit de la ASF contractul pentru reprezentare juridică în procedura de faliment a Carpatica Asig
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2016

Societatea de avocatură Eversheds Romania, membră a unei rețele internaționale de avocatură cu sediul la Londra, a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) contractul de reprezentare juridică în procedura de faliment a Caraptica Asig, după ce a depus cea mai bună ofertă financiară, a anunțat marți autoritatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

ASF a declanșat procedura de faliment la Carpatica Asig în 27 iulie, când a retras autorizația de funcționare a Carpatica Asig.

"Desemnarea societății s-a făcut în urma derulării unui proces de achiziții publice pentru servicii de consultanță juridică și de reprezentare în instanță, Eversheds Romania prezentând cea mai avantajoasă ofertă prin raportare la criteriile de selecție. La licitație au fost invitate să participe șase case de avocatură, oferte depunând doar trei dintre acestea", a precizat ASF, conform News.ro.

Eversheds Romania face parte din rețeaua firmei britanice de avocatură Eversheds International, care are 55 de birouri pe plan mondial. În 2011, firma românească de avocatură Lina&Guia a devenit parte din rețeaua Eversheds International, iar avocații Mihai Guia și Cristian Lina sunt în prezent managing partner-i în cadrul Eversheds Romania.

De la olimpiade la Wall Street: Sportivii care devin brokeri CITEȘTE ȘI De la olimpiade la Wall Street: Sportivii care devin brokeri

După selectarea casei de avocatură, următoarele etape sunt depunerea cererii de faliment la instanță și judecarea cauzei de către instanță.

Creditorii de asigurări ai Carpatica Asig pot să solicite Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) plata sumelor cuvenite din dosarele de daună. Plățile vor putea fi efectuate abia după o sentința definitivă dată în acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
eversheds
asf
carpatica asig