Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Elveția cere prerogative mai mari pentru a-i penaliza pe bancherii incorecți

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Elveția cere prerogative mai mari pentru a-i penaliza pe bancherii incorecți
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2021

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Elveția cere prerogative mai mari pentru a-i penaliza pe bancherii incorecți, după o serie de scandaluri care au afectat reputația sectorului la nivel internațional, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marlene Amstad, șefa consiliului de administrație al Autorității de Supraveghere a Piețelor Financiare Elvețiane (FINMA), a declarat pentru ziarul SonntagsZeitung că agenția ar saluta noi instrumente care să tragă la răspundere bancherii pentru greșelile pe care le fac, scrie News.ro.

Comisia Europeană amendează Barclays, RBS, Credit Suisse și HSBC pentru formarea unui cartel pe piața valutară. UBS scapă de amendă CITEȘTE ȘI Comisia Europeană amendează Barclays, RBS, Credit Suisse și HSBC pentru formarea unui cartel pe piața valutară. UBS scapă de amendă

În timp ce FINMA îi poate exclude pe bancherii care comit erori grave, îi lipsește un set de instrumente mai larg pe care Marea Britanie, de exemplu, îl are cu regimul său de senior manager, a spus ea în interviu.

”Nu putem introduce singuri astfel de instrumente, legislativul trebuie să facă asta. În prezent, există inițiative politice care abordează nevoia de acțiune în acest sens. Suntem interesați să avem un set de instrumente cât mai complet și suntem fundamental deschiși către intrumente noi, eficiente. ", a spus ea.

Exasperarea față de Credit Suisse, în special, determină Elveția să regândească un sistem în care bancherii de top au fost în mare parte de neatins, a relatat Reuters în luna mai.

Pierderile mari înrgistrate de Credit Suisse în urma prăbușirii biroului de familie Archegos și decimarea unor investiții ale clienților de ordinul miliardelor susținute de compania financiară britanică insolvabil Greensill au înfuriat autoritățile de reglementare și au declanșat o discuție rară între parlamentari despre amendarea bancherilor.

Cu privire la alte subiecte, Amstad a spus că riscurile de pe piața creditelor ipotecare au crescut pe măsură ce prețurile imobiliarelor s-au abătut de la fundamentele economice, dar ea a spus că nu este la latitudinea FINMA să decidăei de Covid-19.

"Ceea ce putem face este să cerem băncilor individuale provizioane de risc suplimentare dacă o bancă își asumă un risc prea mare atunci când acordă credite ipotecare. Folosim acest instrument în mod regulat, inclusiv recent", a spus ea fără a oferi mai multe detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
bancheri