Banca Națională a Elveției menține nemodificată dobânda de bază

Banca Națională a Elveției menține nemodificată dobânda de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2016

Banca Națională a Elveției (SNB) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de bază, în linie cu estimările analiștilor, și a avertizat că "referendumul din Marea Britanie ar putea provoca sporirea incertitudinilor și a turbulențelor, transmit Reuters și site-ul swissinfo.ch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SNB a menținut atât dobânda interbancară Libor, pentru împrumuturi pe o perioadă de 3 luni, la un interval cuprins între minus 1,25% și minus 0,25%, precum și dobânda la depozite la minus 0,75%.

Banca Națională a Elveției și-a menținut disponibilitatea de a interveni pe piețele valutare pentru a slăbi francul elvețian, în condițiile în care analiștii avertizează că presiunile vor crește asupra monedei elvețiene, până în 23 iunie, când britanicii se vor pronunța, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Regatul Unit. Deși exporturile Elveției către Marea Britanie au reprezentat anul trecut doar o treime din nivelul exporturilor către Germania, turbulențele de pe piețele financiare cauzate de Brexit ar putea afecta Elveția.

Președintele SNB, Thomas Jordan, a apreciat joi că francul elvețian este "semnificativ supraevaluat" față de alte valute și măsurile expansioniste de politică monetară sunt destinate stabilizării inflației și sprijinirii activității economice.

Tristețe printre vedetele din show business-ul românesc. Profitul le-a intrat la apă sau au mers direct în pierdere CITEȘTE ȘI Tristețe printre vedetele din show business-ul românesc. Profitul le-a intrat la apă sau au mers direct în pierdere

Banca Națională a Elveției se așteaptă ca în acest an rata inflației să se situeze la minus 0,4%, urmând să ajungă la 0,3% în 2017 și 0,9% în 2018.

SNB utilizează dobânzile negative cumulate cu achizițiile de valută pentru a slăbi francul și a proteja exporturile spre zona euro, cel mai mare partener comercial al Elveției. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banca natională a elvetiei