ASF a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară. Este promisă dispariția "dosarului cu șină"

ASF a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară. Este promisă dispariția "dosarului cu șină"
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară. Acest demers face parte din strategia ASF de digitalizare a activității sale și reprezintă un important pas înainte în relația Autorității cu entitățile pe care le supraveghează”, precizează autoritatea.

Băncile din Afganistan s-au deschis. Talibanii interzic orice transfer de dolari și artefacte în străinătate CITEȘTE ȘI Băncile din Afganistan s-au deschis. Talibanii interzic orice transfer de dolari și artefacte în străinătate

Noua secțiune a rubricii Autorizări, găzduită pe site-ul autorității, pune la dispoziția celor interesați o listă cu toate documentele necesare în procesul de autorizare pe toate cele trei piețe, precum și cu toate actele normative care guvernează acest proces.

“Așa cum am promis la preluarea mandatului, aducem soluții noi, digitale, pentru a veni atât în sprijinul cetățenilor, cât și al companiilor. A.S.F. trebuie să fie o instituție care să lucreze în interesul consumatorului, iar acest nou instrument online reprezintă unul dintre proiectele pe care le-am realizat în acest sens”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

ANAF începe să lucreze cu Aruba, Samoa, Vanuatu CITEȘTE ȘI ANAF începe să lucreze cu Aruba, Samoa, Vanuatu

Președintele ASF a precizat că, în perioada următoare, noua secțiune online destinată  procesului de autorizare va avea noi valențe, devenind un portal interactiv, unde vor putea fi încărcate documente și vor putea fi utilizate semnăturile electronice.

“ASF se transformă într-o instituție suplă, modernă, digitală. Interacțiunea dintre noi și stakeholderi trebuie să fie doar la un click distanță“, a mai spus Nicu Marcu.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
aplicatie