Banca Europeană de Investiții acordă un împrumut de 75 milioane lei Băncii Transilvania pentru finanțarea IMM-urilor

Banca Europeană de Investiții acordă un împrumut de 75 milioane lei Băncii Transilvania pentru finanțarea IMM-urilor

Sursa foto: Ciprian82 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 feb 2018

Banca Transilvania a accesat prima tranșă dintr-un împrumut  de 150 milioane euro aprobat de Banca Europeană de Investiții, proiect prin care ar urma să fie susținute aproximativ 3.000 de firme mici și mijlocii, angajând 37.000 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Europeană de Investiții (BEI) a eliberat o tranșă de 75 milioane euro dintr-un împrumut de 150 milioane euro aprobat pentru Banca Transilvania (TLV) în vederea unor co-finanțări ale unor proiecte derulate de IMM-uri, informează un comunicat de presă al instituției internaționale de credit. Vicepreședintele BEI Andrew McDowell spune că finanțarea va ajunge către 3.000 de afaceri și ar urma să susțină 37.000 de locuri de muncă, în special în zonele mai puțin dezvoltate și în România rurală.

Acțiunile Băncii Transilvania, oprite de la tranzacționare pentru 2 ore în urma unei comunicări eronate a băncii. „S-a trezit unul vorbind”, spune un broker CITEȘTE ȘI Acțiunile Băncii Transilvania, oprite de la tranzacționare pentru 2 ore în urma unei comunicări eronate a băncii. „S-a trezit unul vorbind”, spune un broker

Banca Transilvania este a 2-a instituție de credit a României din punctul de vedere al cotei de piață, cu 500 de unități pe cuprinsul țării, iar colaborarea cu BEI datează din anul 2014. Cu noul împrumut aprobat de 150 milioane euro, finanțările Băncii Europene de Investiții către Banca Transilvania urcă la 300 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bei
imm