Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, ar putea desființa peste 7.000 de locuri de muncă

Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, ar putea desființa peste 7.000 de locuri de muncă
scris 28 iun 2020

Commerzbank, a doua bancă din Germania după mărimea activelor, ia în calcul desființarea a peste 7.000 de locuri de muncă și închiderea a 400 de sucursale pentru a accelera reducerea costurilor și a tempera nemulțumirile în rândul acționarilor, potrivit surselor Bloomberg.

Printre acționarii Commerzbank se află Cerberus Capital Management și statul german. Banca este încă este deținută parțial de statul german în urma unui program de salvare din perioada crizei financiare.

Cerberus, al doilea mare acționar al băncii, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la reducerea lentă a costurilor și la declinul abrupt al Commerzbank pe bursă.

Raiffeisen Bank: Decizia recentă a instanței din procesul cu ANPC nu produce niciun efect! CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank: Decizia recentă a instanței din procesul cu ANPC nu produce niciun efect!

Commerzbank a început, în urmă cu câțiva ani, un program amplu de restructurare. CEO-ul Martin Zielke a ratat însă, în mod repetat, propriile ținte de reducerea a costurilor.

Decizia de a desființa 7.000 de locuri de muncă nu a fost încă adoptată, însă măsura ar urma să fie propusă de Zielke la o reuniunea a Consilului de Surpravegherea programată pentru miercuri.

INFOGRAFICE Creditele pentru firme și consum au continuat să scadă pentru a doua lună consecutiv, în mai, prima oară în ultimii 4 ani. Și creditarea ipotecară a încetinit CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Creditele pentru firme și consum au continuat să scadă pentru a doua lună consecutiv, în mai, prima oară în ultimii 4 ani. Și creditarea ipotecară a încetinit

Potrivit surselor Bloomberg, o parte din conducerea băncii este sceptică cu privire la fezabilitatea unui val atât de masiv de concedieri.

Anul trecut, Commeerzbank a discutat  o fuziune cu Deutsche Bank, dar negocierile au eșuat după șase săptămâni, decizia de a abandona planul fiins pusă pe seama riscurilor aferente, costurilor de restructurare și a capitalul necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
concedieri commerzbank
concedieri banci