Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate

Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate
scris 19 aug 2016

Directorul general al Banca Monte dei Paschi di Siena, Fabrizio Viola, și fostul președinte al acesteia, Alessandro Profumo, sunt investigați în cadrul unei anchete legate de fals în contabilitate, a declarat o persoană apropiată situației, transmite Bloomberg.

”Activitățile investigate au fost făcute de conducerea anterioară a băncii și de foști directori. Banca nu a făcut nicio ilegalitate”, se arată într-un comunicat publicat joi seară de bancă.

Procurorii au investigat modul în care foști directori ai Monte Pachi au raportat incorect situația financiară a băncii, înainte ca aceasta să ceară ajutor guvernamental, arată news.ro.

Banca s-a folosit de tranzacții pentru a masca pierderile, iar ulterior a fost obligată să republice rezultatele financiare.

Fondul de Garantare are 5,3 miliarde de lei pentru acoperirea depozitelor, cât să despăgubească falimentul unei bănci medii CITEȘTE ȘI Fondul de Garantare are 5,3 miliarde de lei pentru acoperirea depozitelor, cât să despăgubească falimentul unei bănci medii

Investigația împotriva lui Viola și Profumo se concentrează pe tranzacțiile cu instrumente derivate cunoscute sub numele de Alexandria și Santorini, a spus persoana.

Reprezentanții procuraturii din Siena și Milano au refuzat să comenteze.

Banca a precizat că Viola nu dorește să comenteze, iar Profumo nu a putut fi contactat.

Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume, cu o istorie de 544 de ani, vrea să atragă capital de 5 miliarde de euro și să reducă ponderea creditelor neperformante în activele sale, pentru refacerea încrederii investitorilor. Banca a pierdut în acest an circa 80% din capitalizarea bursieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
montei dei paschi
veche
fals