Electrica vrea să împrumute 40 milioane euro de la BERD pentru modernizarea rețelei de distribuție

Electrica vrea să împrumute 40 milioane euro de la BERD pentru modernizarea rețelei de distribuție
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 apr 2021

Operatorul de distribuție a energiei electrice din grupul Electrica, compania Distribuție Energie Electrică România (DEER), vrea să împrumute 40 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a rețelei de distribuție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BERD analizează acordarea unui împrumut de până la 40 milioane de euro (echivalentul în lei) subsidiarei Electrica, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea parțială a programului de investiții aferent perioadei 2021-2023, în valoare totală de 317 milioane de euro.

Programul de investiții se va concentra pe modernizarea rețelei de distribuție a energiei și îmbunătățirea calității serviciilor și a siguranței operațiunilor. Prioritățile programului includ, de asemenea, digitalizarea proceselor, în vederea îmbunătățirii experienței utilizatorilor, investiții în rețele inteligente și lansarea la scară largă a contoarelor inteligente în sistem.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

BERD va decide dacă acordă împrumutul pe 12 mai. Banca este acționar minoritar la Societatea Energetică Electrica SA, cu o participație de 5%.

Pe lângă creditul de la BERD și tot în vederea finanțării programului de investiții pentru 2021-2023, operatorul de distribuție al Electrica vrea să contracteze un împrumut de până la 210 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), a anunțat Electrica luna trecută.

Ambele împrumuturi vor fi garantate de Electrica, sub rezerva aprobării acționarilor.

Separat, Electrica va supune votului acționarilor convocați pentru 28 aprilie contractarea, în nume propriu, a unui credit-punte în sumă de până la 750 milioane de lei de la un consorțiu format din Erste Bank și Raiffeisen Bank, bani ce vor fi direcționați pentru finanțarea oportunităților de creștere anorganică, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
berd
imprumut berd
deer
electrica distributie
modernizare retele
investitii electrica
retele inteligente