EXCLUSIV Planul Pago, cu un nou acționar majoritar: 2,5 milioane euro pentru a pune steagul pe șase noi piețe europene

EXCLUSIV Planul Pago, cu un nou acționar majoritar: 2,5 milioane euro pentru a pune steagul pe șase noi piețe europene
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 2 mar 2022

Aplicația de plăți Pago, preluată recent de fondul de investiții Mozaic Investments, va fi lansată în acest an în Italia, Spania și Croația, pe lista de așteptare fiind înscrise, pentru anul viitor, Grecia, Cehia și Turcia. Expansiunea va avea un buget de 2,5 milioane de euro, de la noul acționar, un credit bancar și o altă rundă de finanțare, programată pentru începutul anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În prezent, serviciile Pago sunt disponibile în România și Polonia, iar prima țintă externă este Italia.

“Avem apoi în vedere lansări în Spania și Croația, sperăm tot în acest an. Ne uităm ca potențial și la Grecia, Cehia și Turcia, pentru anul viitor. Anul acesta urmează să deschidem birouri în Italia și posibil Spania, pe finalul anului”, a declarat pentru Profit.ro Adrian Cighi, CEO și co-fondator Pago.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

În România, Pago va extinde în 2022 portofoliul de servicii cu asigurările de locuință, plățile pentru roviniete plus taxa de pod și posibilitatea de plată în rate a facturilor.

Anul trecut, Pago a procesat 4,6 milioane de plăți, în creștere cu peste 40% față de 2020, valoarea tranzacțiilor fiind de 584 milioane de lei.

Aplicația, fondată de Adrian Cighi și Alexandru-Gala Popescu, avea la finalul anului trecut 40.000 de abonați și 235.000 de utilizatori active.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Timesafe, compania care operează aplicația în România, a raportat o cifră de afaceri de 13,1 milioane lei (+40%) și un profit de 65.000 lei.

La jumătatea lunii februarie, Pago a anunțat că fondul de investiții Mozaik Investments a cumpărat participația de 51,12% deținută de Banca Transilvania în Timesafe.

Tranzacția este primul pas dintr-un proces prin care entitățile care operează Pago în România, Polonia și Italia vor fi consolidate sub o companie nouă, evaluată la 10 milioane de euro.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Mozaik Investments este o companie de investiții fondată în 2019 prin parteneriatul dintre Sacha Dragic, fondatorul Superbet, Roland Haas, investitor în private equity, și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 2 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge până la 10 ani. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrală și de Est și este acoperită prin cele două birouri din Viena și București.

Fondul de investiții Mozaik a mai investit în România, preluând, la finele anului 2019, un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, după ce anterior, în 2010, achiziționase o participație la Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, avându-l ca acționar principal pe Sacha Dragic. De asemenea, fondul a mai investit în România în Steiger Brewery și DAS.

În primăvara anului trecut, Profit.ro  anunțat că Mozaik Investments a semnat "un parteneriat" cu grupul Flavours, care deține în portofoliu brandurile Stradale (lanțul de restaurante fast-casual), Mitzu (lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale) și Flavours (divizia de catering a grupului), care va fi susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pago extindere