Inter IKEA a adus 20 milioane euro la divizia imobiliară din România pentru rambursarea unui împrumut

Inter IKEA a adus 20 milioane euro la divizia imobiliară din România pentru rambursarea unui împrumut
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 29 dec 2016

Vastint România, divizia imobiliară a grupului suedez Inter IKEA, și-a majorat, în această lună, capitalul social cu 20 milioane euro. Compania are în construcție două proiecte imobiliare în București: Business Garden Bucharest și Timpuri Noi Square.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Se aprobă ca suma cu care este majorat capitalul social (20 milioane euro) să fie folosită de societate imediat, chiar anterior înregistrării la Registrul Comerțului a operațiunii de majorare a capitalului social, în vederea rambursării parțiale a împrumutului acordat de Inter Finance - S.A. Luxemburg”, potrivit unei hotărâri a companiei.

În iunie, Vastint a început construcția la cele trei clădiri ale proiectului Business Garden Bucharest, care însumează 41.000 metri pătrați de spații de birouri moderne, clasa A, și zone comerciale la parter.

Business Garden Bucharest este amplasat în sectorul 6, pe Calea Plevnei nr. 159 – zona Orhideea, în vecinătatea galeriei comerciale Carrefour Orhideea. PORR Construct este antreprenorul general al proiectului, iar punerea în funcțiune este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

IKEA are al doilea an de vânzări record în România, după 2007. Managerul român a fost trimis, ca promovare, la Belgrad CITEȘTE ȘI IKEA are al doilea an de vânzări record în România, după 2007. Managerul român a fost trimis, ca promovare, la Belgrad

Ansamblul cuprinde o clădire de biouri de 21.000 metri pătrați plus alte două clădiri de câte 10.000 metri pătrați suprafață închiriabilă fiecare.
Proiectul Timpuri Noi Square este amplasat în sectorul 3 și va cuprinde în total 100.000 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale, precum și 50.000 metri pătrați de spații rezidențiale.

De asemenea, compania mai are un lot de 48 de hectare în zona Sisești, unde vrea să dezvolte în special locuințe.

Vastint Holding este societatea holding din cadrul Diviziei Imobiliare a Inter IKEA și administrează proprietăți dezvoltate în Olanda, Polonia, România, Belgia, Lituania, Letonia și Marea Britanie. În plus, Vastint deține terenuri în toată Europa pentru proiecte viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
inter ikea
vastint
capital