Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de dolari, pentru preluarea Generali

Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de dolari, pentru preluarea Generali
scris 25 ian 2017

Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de euro, rezervată acționarilor Assicurazioni Generali, în cadrul unei posibile preluări a celui mai mare asigurător din Italia, a relatat publicația Il Messaggero, citată de Reuters.

A doua mare bancă din Italia în funcție de active a confirmat marți că analizează o posibilă asociere cu Generali, acesta fiind primul comentariu oficial al Intesa de la apariția informațiilor în presă, weekendul trecută, că este interesată de preluarea unei participații la Generali, scrie News.ro.

Între opțiunile analizate, cea mai probabilă este o ofertă în numerar și acțiuni din partea Intesa, pentru o participație de 60% la Generali, potrivit Il Messaggero.

Astfel, oferta ar urma să aibă o componentă în numerar de 3 miliarde de euro și o rezervă cash de circa 12 miliarde de euro.

Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile CITEȘTE ȘI Studiu ING: Europenii nu profită de dobânzile scăzute pentru a-și administra datoriile

Il Messaggero a adăugat că UBS va oferi consultanță Intesa, dar mandatul nu a fost încă oficializat.

Reprezentanții Intesa nu au fost disponibili pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
generali