Isărescu, după aprobarea în Parlament a noului CA: Avem un mandat nou, pregătirea României pentru zona euro

Isărescu, după aprobarea în Parlament a noului CA: Avem un mandat nou, pregătirea României pentru zona euro
scris 3 iul 2019

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a afirmat, miercuri, după ce Parlamentul i-a aprobat un nou mandat, că actualul Consiliu de administrație al BNR va depune ”toate eforturile” pentru îndeplinirea actualului mandat, dar are și unul nou, de a pregăti România în vederea aderării la zona euro.

Plenul Senatului și Camerei deputaților, reunit, miercuri, în ședință comună, a aprobat noua conducere a BNR. După ședință, Isărescu a afirmat că BNR are un nou mandat ambițios, cu ”multe provocări”, relatează News.ro.

”Cred că acest nou consiliu va depune toate eforturile, va depune întreaga capacitate profesională pentru îndeplinirea mandatului care îi este încredințat. Mandatul nostru este stabilit de legile bancare, de legea Băncii Naționale. Aș adăuga, așa cum am spus și în comisiile de specialitate, că avem și un mandat nou, hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care Banca Națională, împreună cu Guvernul, cu reprezentanții partidelor politice și cu Academia Română, cu sprijinul Președinției, au lucrat. Acest mandat nou este pregătirea aderării României la zona euro. Avem un mandat ambițios, cu multe provocări”, a spus guvernatorul.

Conducerea BNR, aprobată de plenul Parlamentului. Mugur Isărescu, oficial guvernator pentru un nou mandat CITEȘTE ȘI Conducerea BNR, aprobată de plenul Parlamentului. Mugur Isărescu, oficial guvernator pentru un nou mandat

Marți, Isărescu a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator.

Tot unanimitate a fost și la avizarea propunerilor pentru Consiliul de Administrație al BNR: Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Leonardo Badea și Eugen Nicolăescu (viceguvernatori), Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Balint Csaba, Dan Radu Rușanu și Virgiliu Stoenescu.

Isărescu are 69 de ani și conduce BNR din 1990, fiind cel mai longeviv guvernator din lume. El a fost și prim-ministru în perioada 1999 - 2000. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mugur isarescu
mandat
parlament
euro