Italia și Cipru nu se vor opune excluderii Rusiei din SWIFT

Italia și Cipru nu se vor opune excluderii Rusiei din SWIFT
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2022

Cipru ar fi confirmat că nu se va opune excluderii Rusiei din sistemul bancar SWIFT, a anunțat sâmbătă ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba. Decizia vine după ce și Italia a anunțat că nu se va opune, lăsând doar două alte state UE care s-ar mai opune sancțiunii în acest moment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am reușit. Cipru a confirmat că nu va bloca decizia de a interzice Rusiei de la SWIFT. Diplomația ucraineană continuă să lucreze 24/7 pentru a lua decizii importante și pentru a proteja Ucraina de invadatorii ruși”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter, potrivit HotNews.

Publicația ucraineană Kiev Independent amintește că și Italia a anunțat că nu se va opune exluderii din sistemul Swift a Federației Ruse.

Publicația amintită mai zice că doar Ungaria se mai opune din blocul UE, însă și guvernul german și-a reiterat vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicații internaționale SWIFT, așa cum ceruseră oficiali ucraineni și din alte țări după invazia rusă în Ucraina.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă și ar avea efecte masive și asupra transferurilor de plăți în Germania și pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

El a precizat de asemenea că Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE încheiat vineri dimineața, afirmând că „am observat că și Franța și Italia, printre altele, au avut obiecții”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
swift
ucraina
rusia
italia
cipru