Moody's a îmbunătățit ratingurile BRD

Moody's a îmbunătățit ratingurile BRD
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2016

Moody's Investors Service a îmbunătățit ratingul individual al BRD - Groupe Societe Generale (BRD) cu o treaptă, de la b2 la b1, precum și ratingurile pentru depozitele pe termen lung și scurt în lei și valută, pentru care perspectiva a fost revizuită de la stabilă la pozitivă, datorită calității activelor și a profitabilității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calificativele pentru depozitele pe termen lung și scurt în lei și monedă străină au fost îmbunătățite de la nivelul Ba1/Not Prime la Baa3/Prime-3, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Ratingul privind probabilitatea de default al obligațiilor operaționale a fost revizuit în sens pozitiv, de la Baa3(cr)/Prime-3(cr) la Baa2(cr)/Prime-2(cr), arată news.ro.

”Îmbunătățirea ratingurilor BRD cu perspectivă pozitivă este determinată de îmbunătățirea ratingului individual (baseline credit assessment BCA) de la b2 la b1, așteptările Moody’s  pentru un sprijin ridicat din partea companiei mamă Societe Generale, care adaugă două trepte la calificativul BRD”, sunt argumentele transmise.

Potrivit Moody’s, îmbunătățirea ratingului individual arată creșterea calității activelor, a profitabilității, a ratei de adecvare a capitalului și a structurii de finanțare.

Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate CITEȘTE ȘI Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate

Rata creditelor neperformante a scăzut la 14,1% la sfârșitul primului semestru, de la 20,1% la sfârșitul lui 2014, datorită vânzării și reevaluării în scădere a creditelor problemă, a măsurilor de restructurare și a creșterii gradului de recuperare odată cu îmbunătățirea condițiilor economice.

Riscurile generate de nivelul încă ridicat al creditelor neperformante este compensat de rata de acoperire, de 87% din împrumuturile brute, la sfârșitul primului semestru.

Moody’s mai remarcă faptul că, la fel ca în cazul altor bănci din România, este afectată de Legea dării în plată, adoptată în aprilie 2016.

”Moody’s înțelege că deocamdată doar un număr limitat de împrumutați au decis să recurgă la această lege. Totuși, impactul complet al aplicării legii ar putea deveni clar după câteva luni, în condițiile în care mai mulți împrumutați ar putea decide să își declare incapacitatea de plată, iar băncile ar putea contesta aplicarea retroactivă a legii”, se arată în comunicat.

CEC Bank încearcă să atragă firme cu o campanie promoțională de credite CITEȘTE ȘI CEC Bank încearcă să atragă firme cu o campanie promoțională de credite

În primul semestru, BRD a suplimentat provizioanele cu 90,4 milioane de lei pentru Legea dării în plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
rating