Mustafa Tiftikcioglu, avizat de BNR la conducerea Garanti BBVA România

Mustafa Tiftikcioglu, avizat de BNR la conducerea Garanti BBVA România

Mustafa Tiftikçioğlu

scris 22 iun 2021

Banca Națională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikçioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Mustafa Tiftikcioğlu îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii.

Tiftikçioğlu a coordonat riscul de retail în cadrul Garanti BBVA și lucrează în cadrul băncii din Turcia de 19 ani, din ianuarie 2002. Este masterand al Georgia Institute of Technology, cu specializare în analiza deciziilor economice.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

Pentru subsidiara din România, înlocuirea lui Ufuk Tandogan, după 9 ani în care acesta a condus banca, vine într-un context în care Garanti încearcă să vândă operațiunile locale, procesul fiind suspendat anul trecut pe fondul pandemiei Covid 19.

BBVA a scos la vânzare Garanti România încă din 2019, deși nu este forțată financiar să facă vânzarea, subsidiara din România fiind profitabilă, iar în cursa de achiziție, înainte de declanșarea pandemiei COVID 19 și a instituirii stării de urgență la nivel național, rămăseseră OTP Bank România și Intesa SanPaolo România. OTP și Intesa SanPaolo au depus oferte apropiate ca valoare, după cum Profit.ro a scris anterior

Garanti BBVA, care și-a schimbat denumirea din Garanti Bank în 2019, ocupa locul 10 după active pe piața locală.

Pierderile anuale ale Revolut s-au dublat CITEȘTE ȘI Pierderile anuale ale Revolut s-au dublat

Garanti România este deținută de Garanti BBVA Turcia, printr-o companie din Olanda. Banca turcească este deținută la rândul ei de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, cu afaceri în principal în Spania și America Latină.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bank
mustafa tifticioglu
ufuk tandogan