Noile elemente de siguranță ale bancnotelor din zona euro au redus falsurile

Noile elemente de siguranță ale bancnotelor din zona euro au redus falsurile
scris 25 ian 2019

Falsificatorii nu reușesc să țină ritmul cu noile elemente de siguranță ale bancnotelor din zona euro, arată statisticile publicate vineri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Anul trecut au fost retrase din circulație un număr de 563.000 de bancnote euro contrafăcute, în scădere cu aproape 19% comparativ cu 2017. În prezent, există peste 22 de miliarde de bancnote euro în circulație, scrie Agerpres.

Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump CITEȘTE ȘI Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump

Valoarea bancnotelor euro contrafăcute retrase din circulație în 2018 a fost de aproximativ 31,4 de milioane de euro (35,6 milioane de dolari), comparativ cu 36 de milioane de euro în 2017, arată datele BCE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bancnote
zona euro
banca centrala europeana