O tranzacție de 1,8 miliarde de dolari schimbă liderul pieței mondiale de ATM-uri

O tranzacție de 1,8 miliarde de dolari schimbă liderul pieței mondiale de ATM-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2015

Producătorul american de automate bancare Diebold Inc a ajuns luni la un acord pentru preluarea rivalului german Wincor Nixdorf AG pentru aproximativ 1,8 miliarde de dolari, tranzacție care urmează să creeze cel mai mare producător mondial de ATM-uri cu vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari, transmite Reuters. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii Wincor vor primi 38,98 euro în numerar și 0,434 acțiuni ordinare Diebold pentru fiecare acțiune pe care o dețin, ceea ce evaluează titlurile Wincor la 52,50 euro per acțiune, o primă de aproximativ 35% comparativ cu prețul înregistrat de acțiunile Wincor la data de 16 octombrie, înainte ca cele două companii să anunțe că au intrat în negocieri exclusive. 

O combinație între Wincor Nixdorf și Diebold va crea cel mai mare producător mondial de ATM-uri, cu o cotă de piață de aproximativ 35%, devansând NCR Corp. care controlează aproximativ 25% din piața mondială. Tranzacția ar urma să genereze economii anuale de aproximativ 160 de milioane de dolari, însă depinde de obținerea acordului a cel puțin 67,6% din acționarii Wincor. 

Entitatea combinată va purta numele Diebold Nixdorf. Aceasta va fi cea mai mare achiziție derulată vreodată de Diebold, devansând preluarea producătorului brazilian de ATM-uri Procomp pentru 225 de milioane de dolari în 1999. Preluarea Wincor oferă Diebold o prezență mai mare în Europa, unde în prezent firma americană generează mai puțin de 15% din vânzări. Comparativ, Wincor realizează aproximativ 70% din vânzările sale de 2,47 miliarde de euro de pe piața din Europa. 

Fondată în 1859, Diebold are aproximativ 16.000 de angajați. Wincor, companie deținută de Siemens AG înainte de a fi vândută în 1999, operează în 130 de țări și are 9.000 de angajați. În luna aprilie, Wincor a anunțat un program de restructurare ce includea eliminarea a 1.100 de locuri de muncă pe fondul scăderii vânzărilor și profiturilor din cauza deteriorării condițiilor în Rusia și China precum și al scăderii prețurilor pentru ATM-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
diebold
atm
wincor nixdorf
tranzactie