Steven van Groningen, Raiffeisen: Există multă incertitudine cu privire la Legea dării în plată

Steven van Groningen, Raiffeisen: Există multă incertitudine cu privire la Legea dării în plată

Sursa foto: Agerpres

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2015

Președintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen apreciază anul 2015 ca fiind unul bun pentru bancă, dar consideră că există încă mari incertitudini privind efectele Legii de dare în plată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că 2015 a fost pentru noi un an bun. Mergem stabil din punctul de vedere al creditării. O necunoscută este ce se va întâmpla cu darea în plată. Există încă foarte multă incertitudine în continuare, pentru bănci, cu privire la Legea dării în plată. Nu avem un dialog real în ceea ce privește Legea de dare în plată. Țin foarte mult la un dialog real. Cred, totuși, că în sectorul bancar va urma o perioadă de stabilitate care se va vedea în creșterea economică. Noi avem de gând să continuăm performanța din 2015 și în 2016", a declarat Steven van Groningen.

Președintele RZB consideră că Legea dării în plată ar putea avea efecte negative și asupra programului Prima Casă.

"Dacă cineva vine la mine cu cheile casei, iar eu am obligația să-i șterg toate datoriile, atunci Prima Casă dispare. N-o să mai credităm în Prima Casă. Totul este neclar. Trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă', a subliniat van Groningen", miercuri seară, la o întâlnire cu presa.

Proiectul Legii dării în plată a fost inițiat de PNL și susținut de o mare majoritate parlamentară, iar potrivit propunerii legislative clienții băncilor care nu mai pot plăti ratele la creditele garantate cu ipotecă pot returna băncii garanțiile fizice, în contul datoriei, urmând ca datoriile acestora să fie șterse. Sectorul bancar a respins această propunere legislativă.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
steven van groningen
raiffeisen bank
darea in plata