Băncile mari din Italia ar putea ajuta guvernul de la Roma să salveze Popolare di Vicenza și Veneto Banca

Băncile mari din Italia ar putea ajuta guvernul de la Roma să salveze Popolare di Vicenza și Veneto Banca
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2017

Cele mai mari bănci din Italia ar putea ajuta guvernul de la Roma să salveze Popolare di Vicenza șiVeneto Banca, pentru a evita garantarea costisitoare a depozitelor, dacă autoritățile europene de reglementare le vor închide, au declarat joi surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salvarea, miercuri, a Banco Popolar, din Spania, de către Banco Santander, care a cumpărat-o pentru 1 euro, a sporit presiunile asupra Italiei, care a încercat în ultimele luni să obțină acordul Uniunii Europene pentru susținerea celor două bănci regionale, scrie News.ro.

Guvernul italian nu a reușit să găsească investitori dispuși să contribuie cu 1,2 miliarde de euro, sumă solicitată de autoritățile UE pentru autorizarea planului de salvare a celor două bănci.

Preluarea Banco Popolar ar putea întări argumentele pentru închiderea băncilor Veneto, a spus miercuri un oficial european.

Băncile italiene ar trebui să contribuie cu 11 miliarde de euro pentru protejarea deponenților la Veneto Banca și Popolare di Vicenza, dacă acestea vor fi închise, a declarat joi o sursă apropiată situației.

Piraeus Bank vrea să vândă activele din regiunea balcanică, inclusiv din România, în cadrul planului strategic CITEȘTE ȘI Piraeus Bank vrea să vândă activele din regiunea balcanică, inclusiv din România, în cadrul planului strategic

Potrivit legislației italiene, economiile de până la 100.000 de euro la ambele bănci sunt garantate de un fond de protejare a depozitelor finanțat de băncile mari, iar acesta ar trebui să  fie realimentat, dacă instituțiile financiare cu probleme vor fi închise.

Sursa a spus că băncile cele mai solide și guvernul analizează un plan potrivit căruia fiecare bancă ar contribui la suma de 1,2 miliarde de euro în funcție de mărimea depozitelor.

Unele bănci sunt deja de acord, dar numai dacă și celelalte sunt dispuse să participe.

O altă sursă a spus că guvernul exercită presiuni asupra Intesa SanPaolo și UniCredit pentru a participa, astfel ca și alte bănci să le urmeze exemplul.

viewscnt
Afla mai multe despre
popolare di vicenza
veneto banca