Bawag, a patra mare bancă din Austria, a vândut acțiuni de 1,9 miliarde euro în cea mai mare ofertă publică inițială la bursa din Viena

Bawag, a patra mare bancă din Austria, a vândut acțiuni de 1,9 miliarde euro în cea mai mare ofertă publică inițială la bursa din Viena

Sursa foto: Tupungato | Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2017

Bawag, a patra mare bancă din Austria, a vândut marți acțiuni în valoare de 1,9 miliarde de euro, în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale care a avut loc vreodată la bursa din Viena, titlurile urmând să intre la tranzacționare miercuri, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietarii băncii Bawag cu sediul la Viena, între care cei mai importanți sunt fondurile Cerberus Capital Management și Golden Tree Asset Management, au vândut 40,25 de milioane de acțiuni, la prețul de 48 de euro pe unitate, potrivit unui comunicat al instituției de credit, arată news.ro.

Intervalul de preț fusese stabilit la 47-52 de euro pe unitate, iar prețul de 48 de euro pe unitate a conferit Bawag o capitalizare de 4,8 miliarde de euro.

Paul Anghel, directorul general al ANPC: La acest moment există o problemă de imagine pentru întreg sistemul bancar. Băncile trebuie să își modifice atitudinea și abordarea față de clienți CITEȘTE ȘI Paul Anghel, directorul general al ANPC: La acest moment există o problemă de imagine pentru întreg sistemul bancar. Băncile trebuie să își modifice atitudinea și abordarea față de clienți

Bawag este prima bancă austriacă care se listează la Viena după oferta publică inițială a Raiffeissen Bank International, care a atras 1,1 miliarde de euro în 2005.

Pînă la listarea Bawag, cea mai mare ofertă publică inițială care a avut loc la Viena a fost cea efectuată de compania de construcții Strabag, în 2007, în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Acțiunile Bawag vor intra la tranzacționare la bursa din Viena miercuri. Proprietarii băncii au vîndut doar acțiuni deja existente ale Bawag. În urma operațiunii, Cerberus va deține o participație de 32% la Bawag, iar GoldenTree de 23,5%, potrivit prospectului de emisiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bawag
banca
viena