BEI a lansat un fond de 1 miliard de euro destinat băncilor din Grecia, pentru susținerea creditării afacerilor

BEI a lansat un fond de 1 miliard de euro destinat băncilor din Grecia, pentru susținerea creditării afacerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) a lansat joi o linie de creditare de 1 miliard de euro pentru băncile din Grecia, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea firmelor mici și mijlocii și a celor care promovează angajarea tinerilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele acorduri, pentru furnizarea unor fonduri de 400 de milioane de euro, au fost semnate joi cu Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece și Piraeus Bank, care vor fi împărțite în mod egal, scrie News.ro.

Restul de 600 de milioane de euro vor fi alocate pe parcursul următorilor doi ani, dacă băncile vor absorbi fondurile inițiale și vor finanța companiile.

Împrumuturile vor fi folosite pentru finanțarea unor companii din domeniul agriculturii, turismului, manufacturii, serviciilor, dar și din alte sectoare, potrivit BEI.

Austriecii de la Erste au numit un polonez de la Raiffeisen Polonia în funcția de vicepreședinte al BCR pentru IT CITEȘTE ȘI Austriecii de la Erste au numit un polonez de la Raiffeisen Polonia în funcția de vicepreședinte al BCR pentru IT

”Cele patru acorduri de împrumut semnate astăzi cu cele patru bănci sistemice din Grecia au o semnificație aparte întrucât contribuie, într-o măsură semnificativă, la una dintre prioritățile BEI, și anume la îmbunătățirea accesului la finanțare a companiilor mici și mijlocii, care sunt baza economiei țării”, a spus președintele BEI, Werner Hoyer.

Premierul elen Alexis Tsipras, prezent la ceremonia de semnare, a spus că programul oferă un ajutor financiar vital pentru inovații și afaceri, care ar putea opri ”hemoragia de creiere” prin care mii de greci calificați au părăsit țara de la declanșarea crizei financiare, în 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
banci grecia