Bitcoin a scăzut aproape de minimul anului 2018 după un atac cibernetic împotriva unei platforme din Coreea de Sud

Bitcoin a scăzut aproape de minimul anului 2018 după un atac cibernetic împotriva unei platforme din Coreea de Sud
scris 11 iun 2018

Bitcoin a scăzut weekendul trecut cu peste 10%, sub 6.700 de dolari pe unitate, aproape de minimul anului 2018, în urma unui atac cibernetic împotriva unei platforme de tranzacționare din Coreea de Sud, potrivit site-ului de analiză a datelor CoinDesk, transmite MarketWatch.

Cea mai puternică criptomonedă din lume a pierdut în acest an peste jumătate din valoarea sa, scăzând cu aproape două treimi de la un nivel record de aproape 20.000 de dolari pe unitate atins în decembrie. Bitcoin a atins minimul acestui an în februarie, când a coborât la sub 6.000 de dolari pe unitate, scrie News.ro.

Și alte monede virtuale, cum ar fi Ethereum, Ripple și bitcoin cash, s-au depreciat cu peste 11% în ultimele 24 de ore.

EOS, moneda susținută de startup-ul Block.one, care a atras peste 4 miliarde de dolari, este în declin cu 20%, potrivit site-ului de analiză coinmarketcap.com.

Isărescu: Românii plecați în străinătate au trimis bani în țară și pentru a face investiții și a demara afaceri CITEȘTE ȘI Isărescu: Românii plecați în străinătate au trimis bani în țară și pentru a face investiții și a demara afaceri

Declinul monedelor virtuale a fost declanșat duminică de platforma de tranzacționare Coinrail din Coreea de Sud, care a anunțat că monede alternative la bitcoin ar fi fost furate prin intermediul unui atac cibernetic.

Coinrail a precizat că 70% din activele sale digitale au fost transferate într-un așa-numit portofel rece, o formă de stocare care nu este conectată la internet, și că lucrează cu autoritățile pentru a găsit activele furate.

Coinrail nu  precizat valoarea activelor furate, dar este posibil ca valoarea acestora să depășească 40 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin