Bursele au urcat la niveluri record, înaintea unor ședințe ale băncilor centrale din această săptămână așteptate cu interes de investitori

Bursele au urcat la niveluri record, înaintea unor ședințe ale băncilor centrale din această săptămână așteptate cu interes de investitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2021

Bursele au urcat luni la niveluri record, înaintea unor ședințe ale băncilor centrale din această săptămână așteptate cu interes de investitori, susținute de așteptările investitorilor pentru măsuri de stimulare în Japonia și neinfluențate de temerile legate de majorările viitoare de dobânzi, care au temperat prețurile obligațiunilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În Statele Unite, indicii au atins niveluri record, susținuți de sectorul energiei, dar s-au retras apoi, fiind tranzacționați aproape în stagnare, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

În Europa, indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 0,7%, la un nivel record, influențat de evoluțiile post-electorale din Japonia și de stabilizarea prețurilor cărbunelui în China.

Componenta bancară a indicelui STOXX 600 a atins cel mai ridicat nivel din peste doi ani, consemnînd cea mai bună evoluție, pe fondul creșterii randamentului obligațiunilor în perspectiva unei majorări a dobînzilor de către Banca Centrală Europeanp, anul viitor.

Indicele global MSCI a urcat cu 0,25%. Indicele japonez Nikkei a închis în creștere cu 2,6%, dypă ce Partidul Liberal Democratic al premierului Fumio Kishida a obținut o victorie neașteptat de confortabilă în alegeri, mărind așteptările pentru stabilitate politică și măsuri de stimulare.

Indicele dolarului, care măsoară evoluția monedei americane în funcție de un coș de șase valute, a scăzut cu 0,24%, la 93,966. Euro a avansat cu -0,28%, la 1,1592 dolari pe unitate.

Prețurile petrolului au scăzut, după ce eliberare de către China a unor rezerve de benzină și motorimă a atenuat îngrijorările privind oferta limitată de carburanși la nivel global.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Investitorii așteaptă o reuniune de joi a marilor producători de petrol, care ar putea mări țintele de producție.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 1,1%, la 84,63 dolari pe baril, în timp ce petrolul WTO, de referință pe piața americană, a urcat cu 0,59%, la 84,06 dolari pe baril.

Prețul spot al aurului a crescut cu 0,6%, la 1.793,06 dolari uncia. Bitcoin a scăzut cu 0,7%, la 61.949,27 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni