Casa Albă analizează emiterea de către Trezorerie a unor obligațiuni legate de coronavirus

Casa Albă analizează emiterea de către Trezorerie a unor obligațiuni legate de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Consilierii Casei Albe analizează posibilitatea ca Trezoreria să emită obligațiuni legate de coronavirus, a declarat luni Larry Kudlow, consilierul economic al președintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kudlow a spus că este momentul să se vândă obligațiuni pentru atragerea de fonduri necesare eforturilor de susținere a economiei afectată de coronavirus și că ”o obligațiune de război” este o idee foarte bună, scrie News.ro.

”Analizăm posibilitatea...vom vedea unde vom ajunge”, a declarat Kudlow reporterilor, la Casa Albă.

INFOGRAFIC Guvernul a împrumutat 742 de milioane de lei la costuri în creștere. Piața monetară - pe deficit serios de lichiditate CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Guvernul a împrumutat 742 de milioane de lei la costuri în creștere. Piața monetară - pe deficit serios de lichiditate

Consilierul a mai abordat această idee într-un interviu acordat anterior pentru CNBC.

”Aceasta ar fi o investiție pe termen lung în viitorul sănătății, siguranței și economiei americane. Din punctul meu de vedere, lăsând deoparte considerentele tehnice, cred că acest concept este corect.

Kudlow a mai spus că nu crede că Rezerva Federală și-a încheiat eforturile de a ajuta la atenuarea impactului coronavirusului.

Întrebat dacă au loc discuții despre un plan destinat companiilor cu peste 500 de angajați care nu au rating recomandat investițiilor, Kudlow a spus la CNBC că ”oamenii ne sună, ne trimit emailuri și așa mai departe. Știu că secretarul Mnuchin analizează foarte atent această problemă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezorerie obligatiuni
coronavirus