Christine Lagarde, numită oficial de liderii UE la conducerea BCE

Christine Lagarde, numită oficial de liderii UE la conducerea BCE
scris 18 oct 2019

Șefii de stat și de guverne europeni au numit-o în mod oficial, vineri, pe fosta directoare a Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde la conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), relatează AFP.

”Le mulțumesc sincer liderilor europeni”, a reacționat ea într-un mesaj postat pe Twitter. ”Abia aștept să lucrez cu angajații telentați pentru a păstra prețurile stabile și a proteja băncile”, a adăugat ea.

Raiffeisen scoate aparatele POS din sucursale. “Nu erau folosite” CITEȘTE ȘI Raiffeisen scoate aparatele POS din sucursale. “Nu erau folosite”

Consiliul European, reunit la Bruxelles, a oficializat astfel înlocuirea italianului Mario Draghi de la 1 noiembrie ”într-un mandat care nu poate fi prelungit de opt ani”, potrivit unui comunicat.

BCE și Parlamentul European (PE) au avizat favorabil candidatura, scrie News.ro.

Christine Lagarde moștenește o sarcină foarte dificilă la conducerea gardianului euro, după ce Consiliul Guvernatorilor a părut scindat recent cu privire la noi măsuri de susținere a economiei decise în septembrie.

Lagarde, care a condus cabinetul american Baker McKenzie până în 2005, a fost numită de către Nicolas Sarkozy la Ministerul Comerțului Exterior, iar apoi al Finanțelor până în 2011, după care a preluat frâiele FMI, în urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn (DSK).

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
bce