City-ul londonez vrea un acces la piața UE similar cu cel de care beneficiază Elveția

City-ul londonez vrea un acces la piața UE similar cu cel de care beneficiază Elveția
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2016

City-ul londonez a abandonat speranțele privind un acces universal la piața unică europeană și în prezent încearcă să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană similar cu cel de care beneficiază Elveția, informează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sursele citate susțin că City-ul londonez a ajuns la concluzia că un acord prin care Marea Britanie va beneficia de aceeași relație pe care o are Norvegia cu UE, care se bucură de acces deplin pe piața comunitară în schimbul acceptării liberei circulații a persoanelor, este dificil de încheiat atât din punct de vedere politic cât și practic. În schimb, există o preferință pentru un acord comercial cu UE similar celui convenit de Elveția.

Țara cantoanelor a ajuns la un acord care dă anumitor sectoare, de exemplu firmelor de asigurări, acces deplin pe piața UE în schimbul menținerii reglementărilor la un nivel echivalent cu cel din blocul comunitar. Cu toate acestea, băncile elvețiene nu beneficiază de un astfel de regim, astfel că în relațiile lor cu UE trebuie să opereze prin intermediul subsidiarelor londoneze.

Presa britanică: Brexit-ul nu va avea loc mai devreme de 2019 CITEȘTE ȘI Presa britanică: Brexit-ul nu va avea loc mai devreme de 2019

Cel mai probabil obstacol în ajungerea la un acord avut în vedere de City-ul londonez va fi solicitarea UE ca Marea Britanie să accepte libertatea de circulație a persoanelor din blocul comunitar în schimbul accesului la piața unică.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
ue
elvetia