Consiliul Concurenței a declanșat inspecții inopinate pe piața asigurărilor de aviație. Omniasig, Generali și Aon sunt suspectate că și-au împărțit piața

Consiliul Concurenței a declanșat inspecții inopinate pe piața asigurărilor de aviație. Omniasig, Generali și Aon sunt suspectate că și-au împărțit piața
scris 29 sep 2017

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile societăților de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group și Generali România Asigurare Reasigurare SA, precum și la sediul companiei Aon România Broker de Asigurare-Reasigurare.

Inspecțiile Consiliului Concurenței au fost declanșate pentru a verifica posibila încălcare a legislației naționale și a prevederilor Tratatului de Funcționare a UE de către Aon România Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., Aon UK Limited, Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Assicurazioni Generali S.p.A. United Kingdom Branch, Assicurazioni Generali S.p.A. și Omniasig Vienna Insurance Group S.A.

Autoritatea de concurență suspectează o posibilă împărțire a pieței asigurărilor de aviație, la care ar fi participat aceste societăți.

Șeful Marsh Broker de Asigurare primește un nou mandat la conducerea subsidiarei companiei americane, unde lucrează de la terminarea facultății CITEȘTE ȘI Șeful Marsh Broker de Asigurare primește un nou mandat la conducerea subsidiarei companiei americane, unde lucrează de la terminarea facultății

Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Consiliul Concurenței a fost asistat de Autoritatea de Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA), care a derulat procedura de solicitare de informații la sediile companiilor din Marea Britanie, urmând să transmit autorității române informațiile primite pentru fi analizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
omniasig
generali
aon