Cum adaptăm educația financiară în pandemie? Soluții pentru noile generații de consumatori de servicii financiare la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie

Cum adaptăm educația financiară în pandemie? Soluții pentru noile generații de consumatori de servicii financiare la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2020

În momente de criză financiară și incertitudine, educația financiară trebuie să se reinventeze. Provocările acestei transformări merg, însă, mai departe de simpla adaptare a mesajelor de comunicare la mediul online sau de transferul activităților de formare și certificare pe platforme digitale. O dezbatere consistentă în jurul acestor teme va fi adusă în atenția publicului la Conferința Internațională ISF2020 - " Noile generații de consumatori de servicii financiare – cum îi formăm, cum îi educăm". Evenimentul, organizat de Institutul de Studii Financiare (ISF), în parteneriat cu Profit.ro, va avea loc marți, 24 noiembrie, începând cu ora 12.00, și va fi transmis live pe postul de televiziune Profit.ro TV, pe site-ul www.profit.ro, dar și pe paginile de facebook ale ISF și Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ajunsă la ediția a VI-a, Conferința Internațională ISF este organizată în contextul special al pandemiei care a transmis efecte semnificative și în sectorul serviciilor financiare, influențând educația financiară și certificările naționale. Devenită prioritate pe termen lung în multe țări și economii, educația financiară își continua parcursul în ciuda restricțiilor sociale. Provocările sunt, însă, noi.

Care ar trebui să fie modelele de educație financiară menite să sprijine consumatorii sau companiile în astfel de momente? Se pot menține atât ritmul, cât și calitatea demersurilor inițiate de piață și de reglementator pentru creșterea gradului de educație financiară? În ce măsură un proces unic și susținut de evaluare a competențelor profesionale ale personalului din asigurări poate contribui la îmbunătățirea relației cu consumatorul de servicii de asigurări? Ce alternative există în plan internațional pentru creșterea profesionalizării piețelor financiare – din experiențe similare?

Sunt doar câteva din întrebările ca care vor încerca să răspundă și să propună soluții participanții la dezbaterea de marți. Detalii suplimentare pe pagina dedicată evenimentului de ISF (AICI).
În cadrul conferinței va fi lansată și Revista de Studii Financiare, de către Academician Lucian Albu, Președinte Consiliul Științific ISF

AGENDA EVENIMENTULUI

12.00-12.40 Discursuri oficiale

- Prof.univ.dr. Nicu MARCU, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Prof. univ.dr. Daniel ARMEANU, Vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Timothy SHAKESBY,  Coordonator  Direcția Conduită-Supraveghere EIOPA

- Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE și Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private și Piețe financiare, OECD

- Verena ROSS, Director Executiv ESMA

- Valentin IONESCU, Președinte ISF


12.40-13.30 Dezbatere: Educația financiară – prioritate națională a deceniului următor (2021-2030)

Sesiunea include o dezbatere legată de propunerea unui plan unitar, cuprinzător privind educația financiară pe piețele financiare non-bancare, pe baza recomandărilor OECD, privind educația financiară, adoptate de Consiliul OECD pe 29 Octombrie 2020. În cadrul dezbaterii interactive vor fi împărtășite experiențe și propuse idei despre modul în care educația financiară și formarea profesională pot sprijini reziliența financiară a consumatorilor de servicii financiare. La dezbatere participă reprezentanți ai factorilor de decizie, asociațiilor profesionale, practicienilor și altor părți interesate.

- Valentin IONESCU, Director Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv ISF

- Prof.univ.dr. Dorel PARASCHIV, Prorector ASE București

- Adrian MARIN, Președinte UNSAR

- Mihnea BĂRBULESCU, Director Executiv ERSTE Asset Management România

- Alexandra SMEDOIU, CFA, Președinte CFA România

13.30-13.40 Lansare Revista de Studii Financiare
Academician Lucian ALBU, Președinte Consiliul Științific ISF

13.40-14.30 Dezbatere: Noutăți în certificarea personalului din asigurări

Ca urmare a apariției modificărilor legislative privind formarea și certificarea financiară din asigurări, dezbaterea propune discutarea unor aspecte practice de aplicare a normei ASF, pornind de la experiențele înregistrate în anul de aplicare al formei vechi. La dezbatere participă reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară, ai Institutului de Studii Financiare și ai asociațiilor profesionale.

- Mihaela COJOCARU, director Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Cătălin CAMPEANU, Director adjunct Institutul de Studii Financiare

- Alexandru CIUNCAN, Director UNSAR

- Dorel DUȚĂ, Președinte UNSICAR

Antonio SOUVANNASOUCK, Președinte PRBAR

viewscnt
Afla mai multe despre
conferinta internationala isf2020
asf
isf
educatie financiara