Deutsche Bank, anchetată în urma vânzărilor masive de obligațiuni guvernamentale italiene în 2011

Deutsche Bank, anchetată în urma vânzărilor masive de obligațiuni guvernamentale italiene în 2011
scris 6 mai 2016

Procurorii din orașul italian Trani anchetează Deutsche Bank pentru manipularea pieței, în urma vânzărilor masive de obligațiuni guvernamentale italiene în urmă cu patru ani, au declarat, vineri, pentru agenția de presă ANSA, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite DPA.

Subsidiara Deutsche Bank din Italia nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Conform ANSA, procurorii anchetează cinci persoane: pe fostul președinte Josef Ackermann, foștii co-directori generali Anshu Jain și Juergen Fitschen, fostul șef al Departamentului de Risc, Hugo Banziger, și fostul director financiar Stefan Krause.

Procuratura suspectează că aceștia au dezinformat piețele și autoritățile de reglementare, declarând în mod public că datoria suverană a Italiei este sigură, în timp ce și-au redus semnificativ deținerile de obligațiuni guvernamentale italiene, de la opt miliarde de euro la mai puțin de un miliard de euro.

Vânzarea, finalizată până în iunie 2011, a fost precedată de câteva luni în care criza de încredere în bondurile italiene a dus țara aproape de insolvență.

CEC Bank mărește la 30% avansul la creditele imobiliare și scumpește împrumuturile CITEȘTE ȘI CEC Bank mărește la 30% avansul la creditele imobiliare și scumpește împrumuturile

Costurile de împrumut ale Italiei au depășit 7% în 2011. Un nivel de 7% al randamentelor obligațiunilor este considerat nesustenabil, iar unele state din zona euro au cerut pachete de asistență financiară când au ajuns la acest nivel ridicat.

De asemenea, procurorii din orașul italian Trani acuză șase analiști de la agențiile de evaluare financiară Standard & Poor's și Fitch de manipularea pieței, din cauza informațiilor alarmiste răspândite în privința solvabilității Italiei, în perioada 2011 - 2012. Cele două instituții au respins acuzațiile.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank