Deutsche Bank, Citigroup și o bancă din Australia sunt acuzate de formarea unui cartel pentru vânzarea unor acțiuni de 1,9 miliarde dolari, caz penal fără precedent în sectorul bancar din Australia

Deutsche Bank, Citigroup și o bancă din Australia sunt acuzate de formarea unui cartel pentru vânzarea unor acțiuni de 1,9 miliarde dolari, caz penal fără precedent în sectorul bancar din Australia
scris 1 iun 2018

Banca Australia & New Zealand Banking Group, împreună cu Deutsche Bank și Citigroup, în calitate de subscriptori, sunt acuzate în Australia de formarea unui cartel pentru vânzarea unor acțiuni de 2,5 miliarde de dolari australieni (1,9 miliarde dolari), un caz penal fără precedent în sectorul bancar din această țară, transmite Bloomberg.

Cazul urmează unei investigații a autorității de reglementare a pieței financiare și a autorității pentru concurență, referitoare la plasamentul instituțional a 80,8 milioane de acțiuni ale ANZ Bank, în august 2015, arată news.ro.

Invetigatorii s-au concentrat pe motivul pentru care banca din Mebourne nu a dezvăluit că subscriptorii au preluat 25,5 milioane de acțiuni, în valoare de 789,2 milioane de dolari australieni, pe care ulterior le-au vândut pe piață.

”Acuzațiile vor implica formarea unui cartel legat de tranzacționarea de acțiuni ANZ”, după plasament, a spus Rod Sim, președintele Comisiei pentru Concurență și Consumatori din Australia, într-un comunicat publicat vineri. El a precizat că este probabil să fie acuzat și directorul financiar al ANZ Bank Group, Rick Moscati.

Cele trei bănci au anunțat în comunicate separate că au respectat regulile de piață și că se vor apăra de aceste acuzații.

FOTO Încercând să se reinventeze, Tarom închiriază două aeronave Boeing 737-800 Next Generation. Avioanele vor fi operaționale din iunie CITEȘTE ȘI FOTO Încercând să se reinventeze, Tarom închiriază două aeronave Boeing 737-800 Next Generation. Avioanele vor fi operaționale din iunie

ANZ Bank a anunțat că a acționat în conformitate cu legea și că intenționează să se apere.

Deutsche Bank a precizat că ia în serios conduita în afaceri și că a colaborat în totalitate cu autoritățile, pe parcursul investigației.

Potrivit Citigroup, o investigație penală ar fi un caz fără precedent pe piața de capital australiană, care a folosit cu succes sindicatele pentru subscrieri, de-a lungul deceniilor.

Un purtător de cuvânt al JPMorgan, al treilea subscriptor al vânzării de acțiuni ANZ Bank, a refuzat să comenteze informațiile din presa australiană potrivit cărora banca a obținut imunitate în schimbul furnizării de informații.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche
citigroup