Dolarul s-a depreciat față de principalele valute, în urma alegerilor din SUA

Dolarul s-a depreciat față de principalele valute, în urma alegerilor din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2018

Dolarul s-a depreciat față de euro și lira sterlină, traderii reacționând la câștigarea controlului asupra Camerei Reprezentanților de către Partidul Democrat, care va face mai dificilă activitatea președintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii consideră că divizarea Congresului ar putea afecta temporar dolarul, deoarece câștigarea de către democrați a Camerei Reprezentanților va fi văzută probabil ca o respingere a președintelui Donald Trump și a politicilor care susțin dezvoltarea corporațiilor, scrie News.ro.

”Dacă Congresul este divizat, cu Democrații care controlează Camera și republicanii Senatul, perspectiva unui blocaj legislativ, care ar face mai dificilă aprobarea reducerii impozitelor pentru clasa de mijloc, este un factor negativ pentru dolar”, a spus Kathy Lien, director general pentru strategie valutară la firma BK Asset Management, într-o notă adresată clienților.

Câștigul salarial mediu net a accelerat CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a accelerat

Indicele dolarului .DXY, care măsoară evoluția monedei americane față de șase valute importante, a scăzut cu 0,28%, la 96,04.

Moneda americană s-a apreciat în acest an față de majoritatea valutelor importante, beneficiind de economia americană solidă și de ratele mai ridicate ale dobânzilor.

”Pe ansamblu, este prea devreme să credem că dolarul și-a inversat tendința. Fed va fi probabil încurajată de datele de vineri referitoare la creșterea salariilor în SUA”, a afirmat Philip Wee, analist în domeniul valutar la DBS, într-o notă adresată clienților.

În opinia sa, Fed își va reafirma probabil intenția de a majora dobânda de politică monetară la peste 3%, pe parcursul anului viitor, la ședința de joi.

Rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului nu va avea probabil un impact material asupra disputei comerciale cu China, iar dolarul va fi considerat un plasament sigur dacă tensiunile dintre Washington și Beijing se vor intensifica.

Euro s-a apreciat cu 0,15%, la 1,1443 dolari pe unitate, după un maxim de 1,1473 dolari pe unitate atins ăn timpul tranzacțiilor.

Lira sterlină s-a apreciat cu 0,13%, la 1,3116 dolari pe unitate, fiind ușor sub un maxim al ultimelor trei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro
lira sterlina