După două eșecuri, Poșta reia licitația pentru utilitare în leasing și plusează la 100 de vehicule

După două eșecuri, Poșta reia licitația pentru utilitare în leasing și plusează la 100 de vehicule
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 sep 2016

Poșta Română a inițiat o licitație pentru cumpărarea în leasing financiar a unui număr de 100 de autoutilitare, contract estimat la 8,58 milioane de lei, fără TVA, și pregătit să fie acordat pentru o perioadă de trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractul va include și servicii de asigurare RCA pentru 12 luni și CASCO pentru trei ani.

Anterior, operatorul poștal național a inițiat două licitații care urmăreau cumpărarea unui număr de 50 de autoutilitare în leasing financiar, contracte estimate la 1,25 milioane de euro, dar de fiecare dată le-a anulat pentru că ofertele depuse au fost inacceptabile și/sau neconforme cu prevederile caietului de sarcini.

La prima licitație, stopată în luna aprilie a acestui an, au depus oferte asocierile formate din Operational Finop Leasing (județul Suceava), Vector Broker de Asigurare și Operational Autoleasing (județul Suceava), BCR Leasing, Țiriac Auto și Greco JLT Romania GmbH Viena Sucursala București, precum și de UniCredit Leasing Corporation, Business Development Team și UniCredit Insurance Broker.

În cazul celei de-a doua proceduri, BCR Leasing a depus singura ofertă, având ca subcontractant Porsche Romania.

Poșta Română a mai cumpărat 35 de utilitare în noiembrie 2013 de la RCI Leasing Romania, pentru 480.285 euro.

Finanțările UniCredit Leasing au crescut cu 35% în S1, la 218 milioane euro CITEȘTE ȘI Finanțările UniCredit Leasing au crescut cu 35% în S1, la 218 milioane euro

De asemenea, în prima jumătate a anului 2013, Porsche România a câștigat o licitație pentru furnizarea către operatorul poștal a 607 autovehicule.

Contractul a fost încheiat atunci pe o perioadă de 3 ani și a avut o valoare care s-a ridicat la 8,23 milioane de euro (TVA inclusă).

Cu afaceri de peste un miliard de lei în 2015, Poșta Română este deținută de Ministerul Comunicațiilor – 75% și Fondul Proprietatea – 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
licitatie
autoutilitare
leasing