Euro s-a apreciat în Asia cu până la 1,6% față de dolar, în comenzi generate de computere care au surprins traderii

Euro s-a apreciat în Asia cu până la 1,6% față de dolar, în comenzi generate de computere care au surprins traderii
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2016

Euro s-a apreciat vineri cu până la 1,6% față de dolar pe piața asiatică, în tranzacții rapide generate de computere care i-au luat prin surprindere pe traderi, pe fondul lichidității foarte scăzute la finalul anului, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea neașteptată a euro a pornit de la sub 1,05 dolari pe unitate, iar comenzile algoritmice au urcat rapid peste acest nivel, provocând epuizarea rapidă a lichidităților în ultima ședință de tranzacționare din acest an, scrie News.ro.

În doar câteva minute, euro a urcat la un maxim de 1,0653 dolari pe unitate, iar unii traderi au fost nevoiți să suporte pierderi pentru a-și acoperi pozițiile.

”Lichiditățile din piețe sunt foarte scăzute, probabil a avut loc o inversare a pozițiilor”, a apreciat Shigeki Yoshitoshi, director pentru piața valutară și vânzări de mărfuri la Australia & New Zealand Bank Group în Tokyo.

Lista impozitelor și taxelor care se modifică de la 1 ianuarie 2017 CITEȘTE ȘI Lista impozitelor și taxelor care se modifică de la 1 ianuarie 2017

Declinul mult mai mic al cotației dolar/yen a fost determinat de euro, ceea ce sugerează că nu este vorba despre o aversiune față de risc a investitorilor, a explicat Yoshitoshi.

Aprecierea neașteptată a euro are loc pe fondul semnelor că avansul dolarului după victoria lui Donald Trump la președinția SUA ar putea să fi fost exagerat. Indicele S&P 500 și randamentele titlurilor Trezoreriei SUA ar putea arăta că dolarul ar putea să fi atins nivelul maxim la jumătatea lunii decembrie, când Rezerva Federală a majorat dobânzile.

Dolarul este pe cale să încheie această săptămână în scădere față de principalele dobânzi.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, dolarul crescuse cu aproape 12% față de yen și cu circa 5% în raport cu euro și francul elvețian, începând din 8 noiembrie, ziua alegerilor din Statele Unite.

Creșterea euro a fost însoțită vineri și de cea a francului elvețian, care a urcat cu 1,6% față de dolar. Yenul a avansat cu 0,4% comparativ cu moneda americană.

O oră mai târziu, creșterea acestor monede s-a atenuat, iar traderii discutau evenimentul. Spre sfârșitul tranzacțiilor, euro era în creștere cu 0,4%, iar francul elvețian cu 0,3% față de dolar. Yenul a trecut de la un avans de 0,4% la un declin de 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar