Filbo Pay obține autorizarea ca instituție de monedă electronică de la Banca Națională a României

Filbo Pay obține autorizarea ca instituție de monedă electronică de la Banca Națională a României
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Fintech-ul Filbo face un pas important în strategia de a oferi un ecosistem integrat de soluții financiare pentru antreprenori, prin autorizarea de către Banca Națională a României a companiei Filbo PAY ca instituție emitentă de monedă electronică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primirea acestei licențe va permite Filbo să ofere companiilor mici și mijlocii, dar și altor categorii de antreprenori, accesul la servicii de cont curent și operațiuni asociate acestora (plăți, încasări, transferuri), dar și la obținerea  unui card.

VIDEO Conferința Profit.ro IMM - Roxana Mircea, Managing Partner REI Grup: Situația e tristă în piață. Nici primăriile n-au bani și nici privații CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro IMM - Roxana Mircea, Managing Partner REI Grup: Situația e tristă în piață. Nici primăriile n-au bani și nici privații

”În urmă cu trei ani, când m-am alăturat echipei Filbo pentru a coordona procesul de autorizare ca instituție emitentă de monedă

electronică, știam, din experiența anterioară, că va fi un drum lung, dar am avut convingerea că, alături de colegi, vom reuși. Autorizația ne-a deschis calea, însă drumul îl vom parcurge împreună cu clienții și partenerii noștri”, declară Iulian Marinescu, CEO Filbo PAY.

Obiectivul principal al instituției după lansarea activității este să atragă pe termen mediu o cotă relevantă din piața de servicii financiare pentru antreprenorii locali, ce se situează în momentul de față la aproximativ 1 milion de entități de afaceri.  Întreaga misiune se bazează pe vasta experiență de peste 30 de ani de pe piața financiară a grupului Filbo, din care fac parte OMRO IFN SA,  Filbo Pay SA si Easybill Digital  SRL.

Filbo este o platformă Fintech ce dezvoltă și oferă servicii integrate de creditare, facturare și plăți pentru micii antreprenori.

Filbo este o marcă înregistrată a OMRO IFN, o companie înființată în anul 1994, specializată de aproape 30 de ani în acordarea de credite pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii. 

Filbo Pay S.A. este o companie înfiintață în anul 2023 pentru a oferi servicii de plăți și carduri ale fintech-ului Filbo.

EasyBill Digital S.R.L este o companie înființată în anul 2012 și reprezintă una din principalele solutii de facturare online din România, integrat cu ANAF e-factura.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca națională a româniei
filbo pay
monedă electronică